Aká je situácia v dievčenských družstvách Partizána Bardejov?

1938x
05. Apríl 2023
Dievčatá majú za sebou náročnú zimnú prípravu
Partizánky z Bardejova 
 
V Bardejove po zániku ženského družstva zostali juniorky U19, žiačky U15 a futbalová prípravka. Dievčatá z U19, napriek ťažkým podmienkam, dosahujú vynikajúce výsledky.
 
V sezóne 2021-22 skončili v prvej lige na 3. mieste. V súčasnosti majú za sebou jesennú časť ročníka 2022-23 a aj niekoľko zápasov odvetnej časti. Na to ako hodnotí doterajšie účinkovanie dievčat v najvyššej juniorskej súťaži sme sa opýtali trénera Tomáša Teja.
 
„Jesennú časť sme začali úvodným zápasom s ťažkým súperom (Tatran Prešov). Zápas sme nezvládli. Dôvodov bolo viacero. Postupne sme sa dávali dokopy po zdravotnej stránke, bolo to vidieť na výkonoch na ihrisku a aj výsledky tomu nasvedčovali. Dievčatá sa postupne zžili s herným systémom, ktorý je nastavený na herný potenciál hráčok z kádra.
 
Tréner Tomáš Tej 
 
Žiaľ koncom jesenne sme nezvládli odvetu s Tatranom Prešov. Aj keď herne sme na ihrisku boli počas celého duelu lepší. Trpeli sme na koncovku, ktorá nám robí stále problém. Vieme si vypracovať gólové príležitosti, no nevieme byť efektívni, čo v týchto dueloch, kedy rozhoduje aj malá chyba, je veľmi dôležité.
 
V tabuľke po jesennej časti sme na 2. mieste za Tatranom Prešov. Zápasy, v ktorých sme chybovali, boli práve s týmto súperom. Pozitívom jesennej časti je individuálny posun hráčok v herných činnostiach a tým pádom aj celkového herného prejavu v zápasoch. Negatívom jesennej časti je premieňanie gólových príležitosti, na ktorých sa samozrejme pracuje. Už teraz je vidieť zlepšenie v tomto smere.“
 
 
Jarnej časti predchádzala náročná zimná príprava.
 
Tréner WU 19 jej priebeh vidí takto: „Zimnú prípravu sme absolvovali v domácich podmienkach. Hráčky absolvovali dva prípravné zápasy s chalanmi U15. Mali sme naplánovaný zápas zo Spartou Praha. Ten nám žiaľ nevyšiel z dôvodu reprezentačných povinností našich hráčok a chorôb.
 
Počtovo sa u juniorkách trápime tak ako minulý rok, podarilo sa nám v lete priviesť len jednu hráčku z Poľska, prišla Wiktoria Szwarc (Starowka Novy Sancz). Trénujú s nami aj žiačky s ročníkom narodenia 2008 a 2009. Chceme dosiahnuť, aby mali v lete ľahší prechod do vyššej kategórie.“
 
Hlavinková, Bila, Dupkalová 
 
Bardejovčanky sa budú spoliehať na osvedčené opory. „V jarnej časti sa budem samozrejme opierať o skúsené hráčky ako sú Maria Petrová, Radka Jacenková, Julka Iľková a aj mladšie hráčky, ktoré majú svoju kvalitu a reprezentujú Slovenskú republiku, či už je to Sofia Dupkalová (SR WU19), ale aj Linda Hlavinková (SR WU17) a Ema Bila (SR WU17). Určite nechcem zabudnúť aj na ostatné hráčky. Sú to napr. Vaneska Vojsová, Vanesa Kapcová a ďalšie baby.“
 
Ciele bardejovskej juniorky sú vysoké: „V jarnej časti určite budeme pokračovať v zlepšených výkonoch a chceme zabojovať o nadstavbovú časť. Na konci jesennej časti som oboznámil vedenie klubu Partizán Bardejov s úmyslom, aby sme spoločnými silami, od nasledujúceho ročníka 2023/2024, prihlásili do súťaže družstvo žien.
 
Je určite veľmi ťažké udržať mladé hráčky bez vízie, že tu budú pôsobiť v ženskom družstve, pokiaľ nehráme čo i len v 2. lige žien. Nakoľko situácia v klube je aká je (verejne známa) neostáva mi nič iné, len momentálne čakať na niekoho, kto bude kompetentný a s kým sa bude dať o tom debatovať, inač bude nasledujúca sezóna pre naše dievčenské družstvá (WU19 a WU15) veľmi kritická a vážna.“
(19:11, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár