Nový atletický štadión v Humennom bude slúžiť aj verejnosti

1063x
05. Apríl 2023
Nový atletický štadión v Humennom sprístupnia od štvrtka aj verejnosti
(Zdroj: FB Mesto Humenné) 
 
Nový mestský atletický štadión v Humennom bude od štvrtka 6. apríla slúžiť aj pre verejnosť. Tá ho bude môcť využívať počas dvoch hodín denne. V ostatnom čase bude atletická dráha slúžiť na výučbu a tréningy športových klubov.
 
Ako pripomenul Marián Škuba z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, mesto zrekonštruovalo na futbalovom ihrisku Pri mlyne antukový bežecký okruh a vybudovalo atletické sektory. Vznikol tartanový ovál so šiestimi bežeckými dráhami s dĺžkou 400 metrov, ktorého súčasťou je 110-metrová rovinka s ôsmimi bežeckými dráhami.
 
 (Zdroj: FB Mesto Humenné)
 
Za futbalovými bránkami sú priestory na technické atletické disciplíny, ako sú skok do výšky a skok o žrdi, vrh guľou, hod diskom, kladivom i oštepom. Výstavba stále takmer 970-tisíc eur a štadión otvorili v septembri minulého roka.
 
Atletický štadión má od tohto roku pod patronátom Správa rekreačných a športových zariadení. „Nové športovisko poskytuje priestor na vyučovací proces v rámci telesnej a športovej výchovy žiakov Základnej školy Hrnčiarska, tréningový proces 1. Atletického klubu Humenné a Futbalového klubu Humenné, ako aj pre atletický krúžok pri Centre voľného času,“ uviedol Škuba. Dodal, že atletickú dráhu môže využívať aj športová verejnosť na beh a chôdzu.
 
(Zdroj: FB Mesto Humenné)  
 
„Mimo časov určených na pokrytie výučbovej či tréningovej časti je areál prístupný verejnosti podľa prevádzkovej doby a harmonogramu,“ doplnil. Prevádzková doba sa začína o 8:00, jej ukončenie závisí od dátumu. Od polovice marca do konca mája je štadión otvorený do 18:00, od úvodu mája do konca augusta až do 20:00 a od 1. septembra do 1. novembra do 17:00.
 
Pre verejnosť sú každodenne určené posledné dve hodiny z prevádzkovej doby. Vo zvyšnom zimnom období sa budú prevádzková doba aj otváracie hodiny pre verejnosť riadiť podľa aktuálneho zverejňovaného rozpisu. „Šatne sú k dispozícii atlétom i futbalistom počas tréningov. Mimo prevádzkovej doby bude atletický areál uzamknutý,“ doplnil Škuba.
(11:30, red.) 
Diskusia
Pridať komentár