V škole v Zborove kradli počas prázdnin miestni chlapci

941x
04. Apríl 2023
Bardejovská polícia objasnila krádež v škole v obci Zborov a vypátrala troch mladých páchateľov
Ilustračná fotografia. (Zdroj: Archív školy) 
 
Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, na základe dôkazov vzniesla polícia obvinenie za trestný čin krádeže, spáchaný formou spolupáchateľstva, trom miestnym chlapcom vo veku 14, 18 a 18 rokov. 
 
Počas posledných vianočných prázdnin došlo v obci Zborov ku krádeži v objekte spojených škôl na Školskej ulici. Polícia v Bardejove v prípade začala trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže. Vyšetrovaním bolo zistené, že páchateľ do objektu vošiel cez okno, prehľadal triedy ako aj kancelárie a odniesol si čo mu prišlo pod ruky.
 
 Ilustračná fotografia. (Zdroj: Archív školy)
 
Išlo o príbor, poháre, predlžovacie káble, peračníky, futbalovú loptu, hokejky, toaletný papier i ďalšie kancelárske veci. Bolo dôkazne preukázané, že skutku sa dopustili traja miestni chlapci vo veku 14, 18 a 18 rokov. Všetkým trom bolo vznesené obvinenie za trestný čin krádeže, ide o skutok spáchaný formou spolupáchateľstva.
 
Škoda, ktorá vznikla krádežou i poškodením zariadenia budovy presne vyčíslená zatiaľ nebola. Obvinení Zborovčania sú momentálne stíhaní na slobode. 
(14:20, red.) 
Diskusia
Pridať komentár