KDH postaví do boja o kreslo predsedu ZMOS vlastného kandidáta

962x
03. Apríl 2023
KDH postaví do boja o kreslo predsedu ZMOS vlastného kandidáta
Michal Strnál a Milan Majerský 
 
KDH má vlastného kandidáta na predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). Je ním starosta Oravskej Polhory Michal Strnál, ktorého hnutie postaví do boja o kreslo predsedu ZMOS v najbližších voľbách konajúcich sa v máji.
 
Informovalo o tom Kresťanskodemokratické hnutie na dnešnom brífingu po celoslovenskom stretnutí primátorov a starostov za KDH.
 
Michal Strnál je projektový manažér, tretie volebné obdobie je starostom v najsevernejšej obci na Slovensku v Oravskej Polhore a zároveň je aj žilinským krajským predsedom KDH.
 
Predseda KDH Milan Majerský: ,,Samosprávy musia mať také podmienky, aby mohli riadiť tento štát ako rovnocenný partner a musia byť pri každom vážnom rozhodnutí o živote ľudí v obciach, mestách, regiónoch. Som presvedčený, že práve Michal Strnál by ako predseda ZMOS bojoval za lepšie podmienky pre ľudí v regiónoch Slovenska.“
 
 
Kandidát KDH na predsedu ZMOS Michal Strnál:
 
,,Náš vidiek a naše regióny ukrývajú neskutočný rozvojový potenciál. Ak štát dokáže vytvoriť podmienky pre rozvoj lokálnej či regionálnej ekonomiky, ktorá využíva miestne zdroje, pracovnú silu toľko diskutované "regionálne rozdiely" môžeme efektívne znižovať. Intenzívna podpora miestnej ekonomiky v kombinácii s budovaním dopravnej infraštruktúry prinesie Slovensku posilnenie konkurencieschopnosti regiónov a zníženie regionálnych rozdielov. Ľudia v regiónoch musia mať prácu. Vtedy tam ostanú žiť a budú mať záujem rozvíjať svoju vlastnú obec, mesto, región.
 
Toto je môj cieľ a s tým aj kandidujem za predsedu ZMOS, aby sme s predstaviteľmi tohto štátu dokázali viesť skutočný partnerský dialóg založený na rešpektovaní potrieb našich obcí a miest a predovšetkým ľudí, ktorí v nich žijú. Samospráva má byť vláde rovnocenným partnerom a nielen akýmsi „štatistom a vykonávateľom“ rozhodnutí, ktoré často miesto toho, aby pomáhali ohrozujú poslanie samosprávy a zabezpečovanie základných služieb obyvateľom. Pretože, aké silné budú naše obce, mestá a regióny, taká silná bude aj naša krajina.“
(15:28, TS) 
Diskusia
Pridať komentár