Bardejovskí hokejbalisti postúpili do semifinále play-off

1578x
03. Apríl 2023
Posledné zápasy zvládli
Semifinále ich čaká v máji 
 
Dňa 02.04.2023 sa v Liptovskom Mikuláši hralo posledné kolo základnej časti ligy 3b HBL Východ. Pred zápasmi nebolo v tabuľke nič isté. Cieľ bol skončiť po ZČ na prvom alebo druhom mieste, nakoľko tieto pozície znamenali priamy postup do semifinále.
 
O tieto dve priečky sme sa „bili“ s Prešovským Spartans a Košickým Avion. Všetky tri tímy mali zhodne 28 bodov a priam aj rovnaké skóre BJ – 50:30, PO – 52:30, KE – 50:31. Vedeli sme, čo nás čaká a čo musíme urobiť preto, aby sme boli úspešní. Priorita bol prvý zápas proti Avionu.
 
1. zápas
HBC Knights Bardejov – HBC Avion Košice 3:2 po SN
Góly (BJ): Majer, Džamba rozhodujúci Lukaček
 
Do tohto zápasu sme nastúpili s tým, že ak Košice porazíme v riadnom hracom čase, mali by sme mať semifinále zaručené. Dokonca atakovať prvé miesto, ak by nám vyšiel aj druhý zápas. Zápas začal vo výbornom tempe v prvých minútach sa nám podarilo dostať do vedenia, kedy Majer spoza brány prekvapil brankára Košíc 1:0. Pre Košice to bol taktiež veľmi dôležitý zápas a tým pádom museli začať viac napádať naše rozohrávky, čo sa im aj darilo a nútili nás k chybám a faulom, výborne chytal však Jurský. Nakoniec Pivárnik využil zlú rozohrávku a vyrovnal na 1:1.
 
 
V druhej tretine počas oslabenia utiekol Pitoňák a Džamba druhý menovaný dorazil strelu a Bardejov znovu viedol 2:1. Tento stav sa držal do konca tretiny aj keď si Košice vytvárali ďalšie šance. Do tretej tretiny sme šli s tým, že už sa nemôžme nechať vylučovať a musíme byť zodpovední vzadu. Žiaľ minútu pred koncom Košice vyrovnali na 2:2.
 
Zápas skončil v riadnom hracom čase remízou a nasledovali nájazdy. Tu dominovali brankári keď spomedzi všetkých aktérov sa presadil len technicky výborne pripravený Lukaček (ocenený najlepší hráč zápasu). Bardejov tak získal víťazstvo za dva body.
 
Ocenený Lukaček
 
2. zápas
HBC Knights Bardejov – HBK Orly Košice 13:1
Góly (BJ): 3x Majer, 3x Vozarský, 2x Grohoľ, Džamba, Dolhý, Fedoročko, Spišák, Gmitter
 
Posledný zápas základnej časti nás čakal nováčik ligy Orly Košice. Tento zápas bol pre nás povinná jazda, ak sme chceli uvažovať o prvej dvojke. V zápase sme však dali prednosť mladému brankárovi Tkáčovi, ktorý odchytal svoj prvý kompletný zápas v seniorskom tíme. Obrana Knights mu pomáhala dostatočne a súpera k ničomu vážnemu počas zápasu nepustila. Pripojili sa aj útočníci, ktorí premieňali svoje šance. Najviac sa v zápase ukázal Majer a Vozarský, obaja si odniesli hattrick, druhý menovaný prvý v kariére za Knights. V tomto zápase sme sa naladili na blížiace sa semifinále, vyskúšali si nejaké herné situácie.
 
Zhodnotenie
 
Prvý zápas bol veľmi dôležitý, nakoľko to bol jeden z top trojky ligy. Škoda, že sme nevydržali dokonca, boli by sme bližšie k víťazstvu v základnej časti. Nakoľko vzájomné zápasy s tímami hrali v náš prospech. Nevadí, musíme sa poučiť z chýb. Začína play-off, čo je nová súťaž a tu musíme ťahať spoločne za jedným cieľom. Chalani z Popradu k nám zapadli, máme kvalitu, ktorú musíme vedieť využívať, tri vyrovnané formácie, kde vieme aj počas nejakej maródky doplniť hráčov tak, že nestrácame na kvalite. Preto vás všetkých pozývam už teraz na najbližší zápas semifinále 6.5.2023 v sobotu, čas však ešte upresníme a taktiež súpera nakoľko čakáme ako dopadnú štvrťfinálové súboje.
(14:00, M. Gmitter)
Diskusia
Pridať komentár