Zabil a rozporcioval psa. Enviropolícia obvinila 29-ročného muža

1001x
31. Marec 2023
Enviropolícia obvinila 29-ročného muža, ktorý zabil a rozporcioval psa
Ilustračná fotografia. (Zdroj: flicker) 
 
Vyšetrovateľ oddelenia Prešov odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK Prezídia Policajného zboru obvinil 29-ročného muža D. H. z Chminianskych Jakubovian z trestného činu týranie zvierat. 
 
Podľa zistení enviropolicajtov mal minulý týždeň v drevárni za rodinným domom utýrať samicu psa plemena labradorský retriever patriacu inej osobe z obce Chminianska Nová Ves. Tupou stranou sekery ju mal udrieť po hlave, oddeliť hlavu a predné končatiny, zavesiť na hák, stiahnuť z kože a torzo tela rozdeliť na dve polovice.
 
Takto spracované zviera chcel odniesť spolu s ďalšou osobou, ktorú si zavolal na pomoc. Mužov pri prenášaní zastavila hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Chminianska Nová Ves. Policajti, hneď ako zistili čo sa stalo, privolali kolegov z enviropolície.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: flicker) 
 
Tí následne zistili, že hlava, hrudníkové končatiny, koža a vnútornosti psa boli ponechané v plastovej nádobe na mieste, kde došlo k usmrteniu psa. Po dokázaní viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.
 
Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že akékoľvek bezdôvodné konanie smerujúce k zraneniu alebo usmrteniu zvieraťa je protiprávnym konaním v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti, pričom v závislosti od okolností skutku, môže byť takéto konanie aj trestným činom. 
(15:10, red.) 
Diskusia
Pridať komentár