VIDEO | Prezidentka Zuzana Čaputová navštívila Bardejov aj metropolu Šariša

2556x
30. Marec 2023
Zuzana Čaputová navštívila Bardejov aj Prešov
Prezidentka doobeda navštívila aj Bardejov 
V Bardejove navštívila dopoludnia mestský úrad, baziliku, kláštor a obuvnícku firmu. Pred Mestským úradom v Prešove ju privítali v popoludňajších hodinách.

V rámci svojho týždenného úradovania z Košíc, navštívila vo štvrtok 30.marca prezidentka Zuzana Čaputová aj Bardejov. Pred desiatou dopoludnia ju pred bardejovským mestským úradom spolu s Bardejovčanmi a folklórnou skupinou, privítala viceprimátorka Eva Hudáková a viceprimátor Peter Petruš. Primátor Boris Hanuščak sa kvôli chorobe prezidentskej návštevy nezúčastnil.

Na mestskom úrade sa prezidentka stretla a viac ako hodinu rokovala s predstaviteľmi samospráv okresu Bardejov. Potom sa presunula na severný koniec Radničného námestia, do Baziliky Minor Svätého Egídia.

Prezidentka v Bardejove. (Zdroj: MH) 
 
Krátko pred jedenástou ju pracovníci mestského úradu previedli zrekonštruovaným Františkánskym kláštorom, kde Zuzana Čaputová poskytla médiám krátke vyjadrenie. Prezidentská kolóna potom pokračovala do areálu bývalého obuvníckeho závodu Jas Bardejov. Tam Zuzana Čaputová navštívila výrobnú prevádzku spoločnosti Obuv-Špeciál, ktorá úspešne pokračuje v dlhoročnej tradícii výroby obuvi v Bardejove.

Popoludní sa už prezidentka presunula do Prešova, kde diskutovala s osobnosťami mesta a šarišského regiónu. Prezidentka a primátor mesta Prešov František Oľha sa počas krátkeho pracovného stretnutia venovali energetickej kríze a jej dopadom na samosprávu a vo všeobecnosti financovaniu samospráv.

 
Rokovanie so samosprávami okresu Bardejov. (Zdroj: MH) 
 
„Bolo to príjemné stretnutie. Pani prezidentka prejavila veľký záujem o zbieranie informácií zo samospráv v súvislosti s ich financovaním a energetickou krízou, keďže tieto témy vníma veľmi citlivo.
 
Rozprávali sme sa o legislatívnych postupoch NR SR a o spôsobe, ako do budúcna predchádzať rôznym situáciám, ktoré by dostávali samosprávy do ťažkej finančnej pozície. A rovnako, aby nebolo nutné kompenzovať náklady na niektoré opatrenia, ale aby boli tieto opatrenia vopred so samosprávami prerokované,“ uviedol primátor mesta Prešov František Oľha. Štvrtkový pracovný deň na východe ukončila prezidentka Veľkonočným koncertom Štátnej filharmónie v košickom Dome umenia. 
(19:33, red.)
Diskusia
Pridať komentár