VIDEO | Bardejovské Tesco pomohlo trom komunitným projektom v okrese

1870x
28. Marec 2023
Bardejovské Tesco podporilo tri projekty - hrad, škôlku a bezdomovcov
 
V rámci grantového programu „Vy rozhodujete, my pomáhame“, zorganizovala spoločnosť Tesco tento rok už dvanástu edíciu podpory regionálnych a lokálnych projektov so zameraním na rozvoj miestnych komunít.
 
Hlasovanie za vybrané projekty prebiehalo vo všetkých obchodoch po celom Slovensku. Za projekty hlasovali samotní zákazníci, ktorí dostali za každý nákup jeden hlasovací žetón.
 
„V Tescu sme na tento projekt obzvlášť hrdí a realizujeme ho už od roku 2016. Za toto obdobie sme zrealizovali už dvanásť edícií, v tejto poslednej sme podporili celkovo 231 projektov v celkovej hodnote takmer 170-tisíc eur,“ povedala Michaela Lehotská, manažérka spoločenskej zodpovednosti, Tesco Stores, hypermarket Bardejov.
 
Deti z materskej školy v Hažlíne budú mať vďaka Tescu zdravú záhradku pre maličkých. (Zdroj: MH) 
 
V regióne okresu Bardejov sa na prvom mieste umiestnil projekt Združenia na záchranu Zborovského hradu na opravu ďalšej časti tejto unikátnej pamiatky. Druhé miesto získal projekt s názvom „Zdravá záhradka pre maličkých“, Materskej školy v obci Hažlín, v rámci ktorého chcú v škôlke pestovať ovocie a bylinky s najmenšími a pre najmenších.
 
„Tých peňazí pri záchrane tak veľkej pamiatky ako je Zborovský hrad nikdy nie je dosť, takže si to veľmi ceníme. Peniaze použijeme hlavne na nákup stavebného materiálu, ktorý použijeme na opravu bášt, hradobných múrov a pivničných klenieb,“ povedal Vladimír Kaminský, predseda Občianskeho združenia na záchranu Zborovského hradu.
 
 V poslednej edícii podporilo Tesco 231 projektov v celkovej hodnote takmer 170-tisíc eur. (Zdroj: MH)
 
„Náš projekt má názov Zdravá záhrada pre maličkých, takže chceme deti prakticky naučiť, aby poznali ovocie a zeleninku. Hlavne to ovocie, ktoré sme si do tohto projektu dali. A samozrejme sa chceme Tescu za takúto formu pomoci veľmi poďakovať,“ komentovala získanú dotáciu riaditeľka Materskej školy v Hažlíne Mária Tomčová.
 
 Na treťom mieste sa umiestnil projekt mestského Centra sociálnych služieb na Wolkerovej ulici v Bardejove a ktorý má zmeniť nie len prostredie pri Zariadení krízovej intervencie pre bezdomovcov Nádej, ale aj život jeho klientov.*
 
„Máme z toho veľmi dobrý dojem a je dobré, že takéto veľké potravinové reťazce robia takéto aktivity. Zapojili sme sa hlavne preto, aby sme zlepšili kvalitu zariadenia ale tiež, aby sme aktivizovali našich klientov a celkovo zlepšili prostredie, ktoré tam pre ľudí bez domova máme,“ uviedla Anna Göblová, riaditeľka Centra sociálnych služieb v Bardejove.
(10:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár