Vo veku 84 rokov zomrel Bardejovčan Vasiľ Gula

2518x
27. Marec 2023
Vo veku 84 rokov zomrel pedagóg a funkcionár Vasiľ Gula
 
Vasiľ Gula. (Zdroj: FB Mesto Bardejov) 

„Samospráva Bardejova s hlbokým zármutkom a žiaľom prijala dnes predpoludním správu o skone Vasiľa Gulu, ktorý zomrel vo veku 84 rokov," informovalo v pondelok 27. marca na sociálnej sieti Mesto Bardejov.

Vasiľ Gula bol bývalý stredoškolský učiteľ, pedagóg, neskôr predseda Okresného národného výboru v Bardejove, vedúci odboru školstva i riaditeľ Kancelárie primátora mesta.
 
„Za jeho aktívneho pôsobenia sa úroveň školstva v Bardejove dostala na vysokú úroveň. Bol aktívny v mnohých oblastiach života mesta, uznávaný a rešpektovaný odborník, mimoriadne obľúbený a uznávaný v odborných i laických kruhoch," uvádza ďalej mesto. 
 
V roku 2018 sa stal laureátom Ceny primátora mesta, ktorú si zaslúžil za dlhoročnú odbornú a riadiacu činnosť, budovanie a rozvoj školstva v Bardejove a jeho okrese, za zodpovedné a korektné vystupovanie, kreativitu, humánne a etické hodnoty, i za významné výsledky a činy vo verejnoprospešnej oblasti, za koncepčnosť a úspešné presadzovanie rozvoja stratégie mesta na prelome storočí.
 
„Ľudský a mimoriadne priateľský. To sú atribúty, ktoré hádam najvýstižnejšie charakterizujú život a pamiatku tohto vzácneho človeka. V jeho odchode stráca Bardejov osobnosť nadregionálneho významu. Človeka, ktorý tvoril históriu i súčasnosť nášho mesta, ktorý navždy ostane jeho neoddeliteľnou súčasťou. Múdry a rozvážny človek, kolega, priateľ, ktorý vždy vedel načúvať a tešil sa všeobecnej úcte – takým si budeme Vasiľa Gulu pamätať," dodáva mesto.
(13:40, red.) 
Diskusia
Pridať komentár