Mesto Bardejov hľadá hrdinku podľa ktorej pomenuje ulicu

1373x
27. Marec 2023
Ožije v lete prázdne Bardejovské námestie? Šéf mestskej kultúrnej komisie verí, že aj vďaka 15-tisícovej dotácii áno
 
Poslanec mestského zastupiteľstva v Bardejove a predseda Komisie spoločenských vecí a kultúry Jakub Boruv. (Zdroj: MH) 
 
Mestský rozpočet je tento rok vyšší o 11-tisíc eur na podporu kultúry. Pomôžu kultúre na námestí. Kultúrna komisia vyhlásila aj súťaž o najlepšiu študentskú esej.
 
„Ste organizácia alebo jednoducho nadšenec, ktorý je zapálený pre kultúru v Bardejove? Práve pre vás je tu dotačná schéma na podporu kultúry v Bardejove. Tento rok kultúrna komisia podporí najmä projekty, ktoré majú za cieľ oživenie nášho námestia počas leta, ale aj rôzne iné projekty zamerané na kultúru. Žiadosti môžete podať do 31. marca," informuje na sociálnej sieti najmladší poslanec Bardejovského mestského parlamentu Jakub Boruv (22).
 
(Zdroj: FB Jakub Boruv) 
 
Komisia má dohromady k dispozícii 15-tisíc eur, určených na dotácie pre podporu kultúry v Bardejove. Podmienky získania dotácie určuje Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Bardejov, ktoré môžu záujemcovia nájsť na mestskej webovej stránke na tomto linku: https://www.bardejov.sk/.../samosprava/vzn/Vzn_181.pdf.
 
Komisia spoločenských vecí a kultúry vyhlásila aj esejistickú súťaž s názvom „Moja lokálna hrdinka‘‘, ktorá sa zameriava na oživenie záujmu mladých ľudí o lokálnu históriu a významné lokálne ženské osobnosti, ktorých význam je potrebné si pripomínať aj v dnešnej dobe. Inšpiráciou pre komisiu bol fakt, že v Bardejove ja 42 ulíc pomenovaných po mužoch a iba jedna po žene. 
 
(Zdroj: FB Jakub Boruv) 
 
Zámerom komisie je ďalej o lokálnych inšpiratívnych hrdinkách informovať širokú verejnosť aj prostredníctvom využitia víťazných esejí na pomenovanie ulíc v meste Bardejov. Súťaž je určená pre žiakov základných škôl a študentov stredných škôl v meste Bardejov alebo študentov vysokých škôl z mesta Bardejov. 
 
Esej by mala vyzdvihnúť ženskú osobnosť, jej zásluhy a význam pre mesto Bardejov alebo pre spoločnosť. Komisia bude ďalej hodnotiť aj štýl a zaujímavosť textu. Eseje je možné posielať do 22. mája 2023 na e-mail: jakub.boruv@bardejov.skVýherné eseje budú publikované.    
(11:25, red.) 
Diskusia
Pridať komentár