Sumou 11 tisíc eur KOSIT i v tomto roku podporí čistenie verejných priestranstiev v Košiciach

856x
25. Marec 2023
KOSIT i v tomto roku podporí čistenie verejných priestranstiev
 
Spoločnosť KOSIT už po šiestykrát oslovila zástupcov všetkých mestských častí s ponukou spolupráce na veľkej dobrovoľníckej akcii v našom meste.
 
Myšlienka spoločného komunitného upratovania sa stáva každým rokom populárnejšou. Košičania nie sú výnimkou. Aj napriek pandémiou poznačenému roku 2022 sa do Jarného upratovania podporeného spoločnosťou KOSIT zapojilo v minulom roku 15 mestských častí a dobrovoľníci spoločne vyzbierali vyše 27 ton odpadu.
 
Odhadom sa do už realizovaných ročníkov tejto iniciatívy zapojilo spolu až 5000 dobrovoľníkov.
 
 
„Akcia Jarného upratovania je v našom meste už pevne etablovaná. Po úspechu predchádzajúcich ročníkov, pri ktorých obyvatelia neváhali na úkor vlastného voľného času zveľadiť okolie svojho bydliska, sme sa rozhodli upratovanie v Košiciach podporiť i v tomto roku. Využiť ponúkanú materiálno-technickú podporu pri organizácii upratovania plánuje vo svojej mestskej časti až 21 z oslovených starostiek a starostov. Tento záujem nás veľmi teší a svedčí o tom, že miestne samosprávy reflektujú na požiadavky obyvateľov, čo sa kvality a čistoty prostredia týka.“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti KOSIT, Ing. Marián Christenko.
 
Na aktivity tohto ročníka upratovania v Košiciach vyčlenila spoločnosť KOSIT sumu až 11 000 € a dar je možné využiť do konca júna 2023.
 
„V hodnote daru poskytuje naša spoločnosť každej mestskej časti prenájom veľkokapacitného kontajnera, rukavice pre dobrovoľníkov, vrecia na vyzbieraný odpad, a tiež prepravu a zhodnotenie odpadu. Akcie v jednotlivých mestských častiach podporíme i komunikačne na našom webe a sociálnych sieťach.“ dodáva Christenko.
(9:51, TS)
Diskusia
Pridať komentár