Z pivnice v Bardejove ukradli elektrobicykel

2649x
24. Marec 2023
Zlodej spôsobil majiteľovi škodu za takmer 5-tisíc eur 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj) 
 
Bardejovský vyšetrovateľ vyšetruje krádež bicykla z pivničných priestorov jedného z bytových domov na Partizánskej ulici v Bardejove.
 
Ku krádeži došlo tento týždeň zo stredy na štvrtok v presne nezistenom čase. Doposiaľ neznámy páchateľ sa dostal do pivničných priestorov bytového domu, kde následne na plechových dverách jednej z pivníc odstránil riadne uzamknutý visiaci zámok. Z pivnice potom ukradol elektrobicykel.
 
Poškodenému majiteľovi bicykla vznikla škoda v celkovej výške cca 4 900  eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za prečin Porušovanie domovej slobody a prečin krádeže.
 
 
Polícia dôrazne upozorňuje, že pri predchádzaní takýmto krádežiam je dôležité, aby už vchodové dvere do bytových domov neboli otvorené dokorán. Zároveň by tieto dvere nemali obyvatelia bytovky otvárať ľuďom ktorých nepoznajú.
 
Dvere do pivničných priestorov a pivníc je potrebné vždy riadne uzamknúť. Na zváženie je aké cenné veci si v pivnici odkladáme. Zvlášť, ak máme tradičné bytovkové pivnice z obyčajných drevených latiek, ktoré sú uzamknuté len petlicou s visiacim zámkom. Takéto zabezpečenie nepredstavuje pre zlodeja žiadny problém a je ľahko prekonateľné.
 
Odporúčame preto myslieť na zvýšenie zabezpečenia aj týchto priestorov, nie len vstupných dverí do vlastného bytu a poradiť sa s odborníkmi o vhodných možnostiach zabezpečenia proti zlodejom do spoločných pivničných priestorov ako aj jednotlivých pivníc majiteľov bytov. Taktiež za zváženie stojí nainštalovanie bezpečnostných kamier pri vchodových dverách a na chodbách.
(11:50, red.) 
Diskusia
Pridať komentár