Colný úrad likvidoval tovar v spaľovni

1144x
24. Marec 2023
Colný úrad likvidoval tovar v spaľovni
Colníci spaľovali tovar, aj pokémonov  
 
Colný úrad Prešov v košickej spaľovni zlikvidoval tovar, ktorý prepadol v prospech štátu. Tovar bol zničený spálením.
 
Colný úrad Prešov v košickej spaľovni likvidoval odevy, obuv, hračky a parfumy. Išlo o napodobeniny známych značiek (Burberry, Chanel, Armani, Adidas, Vans, Lego, Pikachu, Pokémon). Celkovo zlikvidoval 2 101 kusov.
 
Tento tovar príslušníci finančnej správy zaistili a v súvislosti s podozrením porušovania práv duševného vlastníctva sa obrátili na majiteľov ochranných známok, ktorí súhlasili s jeho zničením.
 
 
Zaistený tovar bol zlikvidovaný spálením v spaľovni odpadov. Ďalším likvidovaným tovarom, ktorý Colný úrad Prešov zabezpečil v rámci výkonu daňového dozoru pri bežných kontrolách vykonávaných príslušníkmi finančnej správy bol tabak.
 
Dôvodom zadržania tohto tovaru bol predaj tabakových výrobkov, ktoré neboli označené kontrolnou známkou v súlade so zákonom. Fyzická likvidácia tabaku v množstve 8,31 kg spálením bola uskutočnená pod dohľadom colného úradu. Celková hodnota likvidovaného tovaru predstavuje viac ako 12 000 eur.
 
 
Colný úrad Prešov pri tovare, ktorý sa stal majetkom štátu a pochádza či už z výkonu daňového dozoru, colného dohľadu alebo z presadzovania práv duševného vlastníctva zohľadňuje všetky zákonné možnosti, ktoré sa naň vzťahujú a zároveň má na zreteli prísne hygienické, bezpečnostné a ostatné ochranné opatrenia viažuce sa na tovar, ktorý sa má umiestniť na vnútorný trh.
 
Napriek tomu, že ide o administratívne náročné konania, colný úrad individuálne zvažuje všetky možné formy realizácie tovaru pred tým, ako pristúpi k jeho likvidácii. Spôsob likvidácie je vykonávaný s maximálnym ohľadom na ochranu životného prostredia.
(10:33, Colný úrad Prešov)
Diskusia
Pridať komentár