Na mol opitý Hertníčan zaujal svojou jazdou. Nafúkal 2,7 promile

3390x
20. Marec 2023
Bardejovskí policajti muža obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia
Ilustračná fotografia. (Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj) 
 
39-ročný muž z obce Hertník jazdil minulý týždeň krátko pred polnocou na svojom osobnom vozidle a to po Mičkovej ulici v Bardejove. Policajná hliadka si jazdu tohto vodiča nemohla nevšimnúť, nakoľko jazdil zo strany na stranu.  
 
Z tohto dôvodu bol zastavený a podrobený kontrole. Výsledok vykonanej dychovej skúšky u vodiča bol pozitívny, dosiahol hodnotu takmer 2,7 promile.  Policajti na mieste muža obmedzili na osobnej slobode a neskôr ho umiestnili do cely policajného zaistenia.
 
Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Bardejove mu po vykonaní potrebných procesných úkonov vzniesol obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. 
 
 Ilustračná fotografia. (Zdroj: Polícia SR - Prešovský kraj)
 
Polícia znovu upozorňuje vodičov prečo alkohol nepatrí za volant. Alkohol u vodičov spôsobuje stratu sebakontroly a mnoho vodičov sa vtedy mylne domnieva, že jazdí bezpečne.
 
Alkohol zhoršuje reakčný čas vodiča, jeho koordináciu a motoriku alkohol znižuje ostrosť zraku, zužuje videnie a spôsobuje tak rozostrené vnímanie situácie na ceste, čím vážne ohrozuje životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Alkohol zároveň spôsobuje impulzívnejšie a riskantnejšie správanie, obzvlášť u mladých vodičov.
(09:00, red.)  
Diskusia
Pridať komentár