Nemocnica v Levoči plánuje rekonštrukciu a nadstavbu psychiatrických oddelení za viac ako 7,6 miliónov eur

735x
14. Marec 2023
Nemocnica plánuje obnovu i nadstavbu psychiatrických oddelení za viac ako 7,6 miliónov eur
(Zdroj: FB mesto Levoča) 
 
Predpokladané náklady na realizáciu tohto projektu vrátane medicínskeho vybavenia predstavujú viac ako 7,6 milióna eur s DPH. Nemocnica chce tento zámer financovať z vlastných i cudzích zdrojov.
 
Vyplýva to z dnešného rokovania mestského zastupiteľstva v Levoči, ktoré nemocnici udelilo súhlas s projektom. Investícia sa má totiž uskutočniť na nehnuteľnom majetku vo vlastníctve mesta, ktorý si nemocnica prenajíma.
 
Plánované práce budú spočívať v prístavbe ambulantnej a terapeutickej časti psychiatrického pavilónu, nadstavbe otvoreného lôžkového oddelenia a vybudovania nového pracoviska magnetickej rezonancie (MRI). V nadstavbe pribudnú dve nové psychiatrické ambulancie, dve nové psychologické ambulancie, tri terapeutické miestnosti pre ergoterapiu, telocvičňu, relaxáciu a arterapiu, a zázemie pre personál.
 
 (Zdroj: FB mesto Levoča)
 
Nové lôžkové oddelenie bude mať kapacitu 40 lôžok a obslužné priestory. MRI pracovisko bude vybudované ako samostatne stojaci objekt s čakárňou a ďalšími priestormi pre pacientov a personál, rovnako aj samostatným parkoviskom.
 
Nemocnica sa chce podľa dôvodovej správy uchádzať o poskytnutie nenávratného finančného príspevku z Plánu obnovy a odolnosti SR. Urobí tak v rámci Výzvy na financovanie malých investičných projektov na podporu výstavby a rekonštrukcie nemocníc za účelom zlepšenia kvality a efektívnosti ústavnej zdravotnej starostlivosti. Práce by chcela dokončiť do konca mája 2026.
(13:20, red.) 
Diskusia
Pridať komentár