V Bardejove vodič s 2,5 promile narazil do dvoch vozidiel a zlomil dopravnú značku

7124x
13. Marec 2023
Narazil do vozidiel i do dopravnej značky. Namerali mu takmer 2,5 promile
(Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj) 
 
30-ročný muž z obce Hažlín bol obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, ktorého sa dopustil v sobotu 11. marca vo večerných hodinách.
 
Viedol osobné vozidlo, po miestnej komunikácii v Bardejove, pričom sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, v dôsledku čoho narazil do zaparkovaného auta. Jeho majiteľovi vznikla škoda vo výške cca 500 eur.
 
Vodič ale pokračoval v jazde ďalej, pričom narazil do zvislej dopravnej značky, ktorú nárazom odlomil. Na značke vznikla škoda vo výške cca 100 eur. Vodič aj teraz v jazde pokračoval a poškodil aj ďalšie zaparkované vozidlo, jeho majiteľovi spôsobil škodu vo výške cca 200 eur.
 
 
Po tomto už bol vodič policajnou hliadkou zastavený a podrobený kontrole, okrem iného aj dychovej skúške, ktorá mnohé vysvetlila. Výsledok dychovej skúšky u neho dosiahol hodnotu takmer 2,5 promile. Celková spôsobená škoda je vo výške zhruba 800 eur.
 
Vodič bol na mieste zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Aj tento prípad je jasným príkladom toho, že alkohol za volant nepatrí, nech má človek o sebe akékoľvek prehnané sebavedomie.
(13:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár