Basketbalistky sa rozbehli, no potrebujú posily

1781x
11. Marec 2023
BKM Bardejov má solídny tím aj trénerov
Basketbalistky spolu s rodičmi, trénermi a funkcionármi 
 
Od regionálnych až po národnú súťaž hrajú dievčatá Basketbalového klubu mladých (BKM) Bardejov. O pravidelnú tréningovú prípravu sa starajú siedmi tréneri od prípravky až po kadetky.
 
Tréner Pekár: Neboli dôsledné po košom
 
V ostatnom zápase doma tréner Pavol Pekár viac čakal od kadetiek U17. Po prehre s Trenčínom 41:65 vyslovil názor, že hráčky mohli dosiahnuť lepší výsledok.
 
 
„Môžeme im poradiť, hovoriť ako to majú urobiť, ale už je to na nich ako to realizujú pod oboma košmi. Neboli dôslední v prihrávkach, pri uvoľňovaní aj rýchlych protiútokoch. Slabinou je aj kontaktná hra najmä pod košom, kde sme stratili dosť lôpt, no aj nepremenili šance. Všetko sa dá zlepšiť, len v prvom rade to musia chcieť dievčatá."
 
Manažér Hríbik: Poradil ústredný tréner
 
V BKM sa usilujú, aby v príprave bolo čo najviac dievčat. Usilujú sa o to nielen tréneri, ale najmä manažér Štefan Hríbik, ktorý by potreboval výrazne hráčsky posilniť jednotlivé vekové kategórie.
 
 
„Na tréningu sme tu mali ústredného trénera mládeže. Niečím prispel ku kvalite. V tomto zápase dievčatá nie všetko zvládli, ale bolo tu citeľné zlepšenie. Prípravku vedieme s Lizákovou, U11 vedie Dzúrová, U12-13 Cingeľ, U14 Dudinský, U17 Lindeman s Pekárom."
 
Chcú získať čo najviac dievčat
 
Do športovej prípravy získať žiaka či žiačku nie je jednoduché. Kľúčovými sú najmä rodičia, no v prvom rade je aj iniciatíva trénerov a funkcionárov klubu.
 
„Družstvo U17 sme doplnili mladšími z troch kategórií. Nečakáme zázraky, ale som rád, že hrajú. Tréneri Jan Cingeľ i Alena Dzúrová majú kvalitou i počtom detí pekný káder. Potrebujeme ďalšie dievčatá, aby posilnili tímy. Chystáme sa do škôl, chceli by sme získať čo najviac dievčat.
 
Štandardom je, že prídu. No niektoré odídu, alebo ich to prestane baviť. V základných školách nie je problém s riaditeľmi a učiteľmi telesnej výchovy, či triednymi. Dôležité je, aby čo najviac detí športovalo. Je to jedno v akom športe a na ktorej škole. Niektorí sa pripravujú aj v dvoch kluboch," zvýraznil manažér BKM.
(10:37, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár