Ďalšie prípady podvodu na senioroch na východe

2539x
10. Marec 2023
Ďalšie prípady podvodu na senioroch
Seniori si musia dávať pozor 
 
Polícia v Bardejove včera (09.03.2023) zaznamenala hneď tri prípady, kedy sa páchatelia snažili okradnúť seniorov, bohužiaľ, v jednom prípade sa im to podarilo.
 
77 ročnú Bardejovčanku krátko po 14-tej hodine telefonicky kontaktovala neznáma žena, rozprávala po česky a predstavila sa ako kuriér.
 
Táto žena povedala, že má pre pani zásielku a že jej bude čochvíľa doručená. Dôchodkyňa oponovala, že ona si žiaden balík neobjednala! Hovor bol rýchlo ukončený.
 
Neskôr jej volal neznámy muž, ktorý sa predstavil ako policajt a povedal, že v banke bol zaznamenaný pokus o výber peňazí z jej účtu vo výške 12.000 eur. Vypytoval sa Bardejovčanky,  koľko má na účte peňazí a koľko peňazí má pani doma. Keď zistil, že pani má doma hotovosť len 50 eur, hovor rýchlo ukončil.
 
 
Ďalšou oslovenou Bardejovčankou bola 75 ročná pani, včera o pol tretej popoludní. Na mobilný telefón jej volala nejaká žena, rozprávala slovensky a predstavila sa taktiež ako kuriér.
 
Vraj bude pani doručený balík a popri tom sa dôchodkyne vypytovala, kde presne býva, s kým je momentálne doma, pani na všetko odpovedala.
 
Neskôr dôchodkyňu kontaktoval muž, predstavil sa ako policajt. Povedal, že ju niekto chce okradnúť a hovor ukončil.
 
 
Krátko pred 15-tou hodinou aj 80 ročná Bardejovčanka prijala hovor od neznámej ženy, ktorá sa predstavila ako pracovníčka elektrární s tým, že jej nesie zásielku. Neskôr volal muž, údajne od polície a ten pani povedal, že práve sledujú jednu ženu, ktorá okráda seniorov a že táto žena smeruje k seniorke domov.
 
Polícia chce zlodejku chytiť a preto má pani vziať z domu všetky peniaze i iné cennosti, dať ich do tašky a tú hodiť do koša. Dôchodkyňa tak aj urobila! Prišla o 6 200 eur ako aj o šperky zo žltého kovu. Polícia v Bardejove v prípade začala trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu.
(12:04, KRPZPO)
Diskusia
Pridať komentár