Zápis detí do prvých ročníkov základných škôl bude v Bardejove celý apríl

1459x
09. Marec 2023
Zápis do 1. ročníka základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Bardejov pre školský rok 2023/2024 bude prebiehať celý mesiac apríl
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Mesto Bardejov) 
 
Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť svoje dieťa, ktoré dovŕši do 31.augusta 2023 šiesty rok veku, na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole.
 
Žiak plní povinnú školskú dochádzku v školskom obvode, v ktorom má žiak trvalý pobyt podľa Všeobecne záväzného nariadenia mesta Bardejov č. 41/2002 o určení školských obvodov.
 
Tieto obvody rozdelené podľa základných škôl sú:
 
Základná škola Komenského 23, Bardejov
Základná škola Wolkerova 10, Bardejov
Základná škola Bartolomeja Krpelca, Tarasa Ševčenka 3, Bardejov
Základná škola Námestie armádneho  generála Ludvíka Svobodu 16, Bardejov
Základná škola s Materskou školou Pod Vinbargom 1, Bardejov
Základná škola s Materskou školou Pod papierňou 16A
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Mesto Bardejov) 
 
Zápis bude prebiehať prostredníctvom elektronického formulára, v prípapde ak zákonný zástupca využije možnosť formulára zo školského informačného systému alebo formulára zverejneného na webovom sídle školy, alebo papierovou formou, v prípade ak zákonný zástupca vyplnení a vypíše formulára, ktorý doručí škole.
 
Zápis dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami bude prebiehať tak, že zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s písomnou žiadosťou predloží aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.
 
 
No a ako postupovať, ak dieťa nedosiahlo školskú spôsobilosť?
 
Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, riaditelia základných a materských škôl už nerozhodujú o odklade plnenia povinnej školskej dochádzky, ale riaditeľ materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.
 
Zákonný zástupca dieťaťa je povinný ísť na zápis do 1. ročníka základnej školy i keď rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania u svojho dieťaťa.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Mesto Bardejov) 
 
K žiadosti o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania musí zákonný zástupca doložiť: písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie z centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast, informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.
 
Bližšie informácie o zápise detí do základných škôl pre školský rok 2023/2024 vám rovnako poskytnú aj riaditelia základných a materských škôl a  budú zverejnené aj na webových stránkach jednotlivých základných škôl.
(9:40, red.) 
Diskusia
Pridať komentár