VIDEO | Oslávili Medzinárodný deň žien

1123x
08. Marec 2023
Oslava MDŽ vo Svidníku
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Medzinárodný deň žien nie je iba o láske k nám ženám. 8. marca oslavujeme odvážne, silné ženy, ktoré sa neboja volať po zmene.
 
Je to sviatok, ktorý vznikol stanovením Organizácie Spojených národov k výročiu štrajku newyorských krajčírok, ktoré bojovali za zrušenie desaťhodinového pracovného času a proti nízkym mzdám.
 
Dnes tento deň oslavujú milióny žien po celom svete. MDŽ oslávili aj v meste Svidník, kde si ženy mohli dopriať oddych, pocit výnimočnosti a stretnutia s kamarátkami.
 
 
„My v meste každý rok oslavujeme MDŽ, ale v takomto inom formáte je to druhýkrát. Sú tu rôzne stánky – môžu si ženy vyskúšať kozmetiku, môžu si vyskúšať niečo, čo sa týka zdravého životného štýlu, oblečenia, kávu, nejaké dobré sladkosti si dať, máme tu detský kútik, keď mamičky chcú odložiť svoje dieťa na chvíľu,“ uviedla Marcela Ivančová, primátorka mesta Svidník.
 
V tento výnimočný deň si mohli ženy vypočuť rozhovor s rodáčkou a speváčkou Kristínou Pelákovou.
 
„Ja som sa veľmi potešila keď mi prišlo toto pozvanie. Nerobím takéto viac-menej vôbec a prídem vlastne aj do rodného mesta, uvidím rodinku a zažijem niečo iné. Čiže mňa to tak potešilo a musím povedať, že aj keď som tu prišla, tak som bola veľmi dobre naladená,“ povedala speváčka Kristína Peláková.
 
Na čo ste sa v tento deň tešili najviac?
 
„Na všetko. Aj na atmosféru, na ľudí a na Kristínu.“ „Na Kristínu a jej vystúpenie.“ „Asi na Kristínu,“ vyjadrili sa návštevníčky.
 
Čo pre vás znamená MDŽ?
 
„Pre mňa to znamená to, že si nie len muži pripomínajú alebo blahoželajú ženám k Medzinárodnému dňu žien, ale čoraz častejšie aj samotné ženy si uvedomujú, že ich rola v terajšej spoločnosti je veľmi dôležitá, veľmi zodpovedná a naozaj zvládnuť všetky tie výzvy, ktoré dnešná spoločnosť ponúka je pre každú ženu náročné,“ prezradila primátorka Marcela Ivančová.
 
„Je to krásny sviatok, že sa tak zídu ženy. Podľa mňa je to také najkrajšie, že sa proste stretneme. Ten deň si môžeme tak ako keby uvedomiť, že... Ísť tak viac do seba a vlastne si tak poďakovať za všetko čo zvládame, čo vieme a aké sme. A tak by to malo byť každý deň, samozrejme,“ doplnila Kristína Peláková.
 
Nech Vám tento deň prinesie veľa šťastia a radosti, a nezabúdajte, že ste úspešné, silné a emancipované.
(10:17, red)
Diskusia
Pridať komentár