Univerzitná nemocnica v Košiciach začala s rozsiahlou rekonštrukciou striech za takmer 460-tisíc eur

712x
06. Marec 2023
Košická univerzitná nemocnica začala s rozsiahlou rekonštrukciou striech za takmer 460-tisíc eur
(Zdroj: UNLP Košice) 

Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) Košice začala s rozsiahlou rekonštrukciou striech v areáli na Triede SNP za takmer 460-tisíc eur.

 Informovala o tom hovorkyňa UNLP Monika Krišková. „Rekonštrukciu v takomto rozsahu realizujeme na objektoch na Triede SNP po prvý raz v histórii. Ide aj o havarijný stav, ktorý sa za takmer 50 rokov existencie objektov podpísal nielen na hydroizolácii striech,“ uviedol riaditeľ UNLP Košice Ľuboslav Beňa.
 
(Zdroj: UNLP Košice)

Nová izolácia zabráni zatekaniu do objektov UNLP, ktoré sa pravidelne opakuje, a pomôže zamedziť únikom tepla. Bude už vyhovovať parametrom súčasnej doby a snahe minimalizovať energetické náklady na prevádzku budov. „Celkové náklady na rekonštrukciu sú vo výške takmer 460-tisíc eur, hradené sú z kapitálových výdavkov Ministerstva zdravotníctva SR. Celková zrekonštruovaná plocha bude približne 6 333 metrov štvorcových,“ uviedol Beňa.

Obnovené budú napr. ploché strechy na objekte polikliniky a lôžkovej časti a tiež väčšina striech na spojovacích chodbách či podnožiach objektov nemocnice. Už pred časom UNLP uzavrela a oplotila priestor pred schodiskom na polikliniku, odkiaľ sa práce realizujú. Na strechy je pre rekonštrukciu potrebné dopravovať materiál a tiež techniku, na časť prác bude potrebný aj žeriav.

(Zdroj: UNLP Košice)
 
„Rekonštrukciu chceme realizovať bez obmedzenia prevádzky nášho zdravotníckeho zariadenia. Pacienti budú mať po celý čas k dispozícii ambulancie na poliklinike, a tiež kliniky a oddelenia v monobloku. Bezpečnosť je pritom prvoradá. Za prípadné komplikácie pri vstupe do objektov na Triede SNP sa vopred ospravedlňujeme, ale veríme, že pacienti, návštevníci, aj naši zamestnanci ich prijmú s porozumením. Celá rekonštrukcia je v prospech jednotlivých medicínskych pracovísk,“ dodal Beňa.

Rekonštrukciu striech plánuje UNLP ukončiť v prvom polroku 2023. Dĺžka rekonštrukcie však bude závisieť predovšetkým od poveternostných podmienok, nakoľko ide o exteriérové stavebné práce.

(14:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár