Žiaci zo ZŠ Bernolákova sa tešia novozrekonštruovaným priestorom

1071x
01. Marec 2023
Slávnostné otvorenie zrekonštruovaných priestorov
Zrekonštruované priestory ZŠ Bernolákova
 
Mesto Košice naďalej pokračuje v modernizácii a revitalizácii športovísk a súvisiacej infraštruktúry pri školách, ktorých je zriaďovateľom.
 
V roku 2022 sa začala rekonštrukcia telocvične na ZŠ Bernolákova 16, Košice. Na jej slávnostné otvorenie sa v utorok 28.2.2023 mohli tešiť žiaci školy, ktorí si jej novozrekonštruované priestory už môžu naplno užívať.  
 
Rekonštrukciou prešla celá palubovka, vymenili sa okná. Realizovali sa úpravy interiéru a v telocvični nechýba aj nová náraďovňa, basketbalové koše či ďalšie príslušenstvo. Do rekonštrukcie investovalo mesto viac ako 100 000 €.  V rámci Reštartu športu v meste bola v septembri minulého roka dokončená výstavba Centra úpolových športov v bývalej Základnej škole Poľná v Košickej Novej Vsi.
 
Ihrisko pre hokejbal, basketbal a streetbal
 
V polovici januára bola v areáli ZŠ Laca Novomeského otvorená nafukovacia hala pre atletiku. Na ZŠ Park mládeže je už postavené nové ihrisko určené najmä pre hokejbal, basketbal a streetbal, ktoré by už onedlho malo začať s prevádzkou. V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie na výstavbu novej telocvične pri ZŠ s MŠ na Želiarskej ulici v mestskej časti Ťahanovce.  
 
Investičné zámery mesta do vybraných projektov zameraných na výstavbu, rekonštrukciu alebo modernizáciu športovísk a školskej športovej infraštruktúry, ktoré slúžia pre výkonnostný aj amatérsky šport, ako aj pre rekreačné potreby širokej verejnosti sme zmapovali v brožúre REŠTART.  
(12:05, red. zdroj: FB: Košice - Mesto Košice)
Diskusia
Pridať komentár