VIDEO | Strojnícka fakulta Technickej univerzity v Košiciach privítala stovky stredoškolákov

1042x
28. Február 2023
Deň otvorených dverí na Strojníckej fakulte Technickej univerzity v Košiciach prilákal množstvo návštevníkov
 
 
Kongresové centrum Technickej univerzity v Košiciach privítalo stovky stredoškolákov. Prišli sa pozrieť na Deň otvorených dverí Strojníckej fakulty tejto univerzity, na ktorej dnes študuje viac ako 1700 študentov.
 
Ako zdôraznil prodekan Ján Kráľ, záujemcom o štúdium fakulta neponúka iba tri písmenká s bodkou. Ale predovšetkým kvalifikáciu, ktorá ich bude najbližších 40 až 50 rokov živiť. Absolventi fakulty majú stále vynikajúce uplatnenie.
 
„Túto akciu robíme každý rok a snažíme sa predstaviť naše študijné programy, zaujať študentov a ponúknuť im niečo, na základe čoho si nájdu dobrú prácu. Do Košíc prichádzajú noví investori, Volvo, Bosch a ďalší, no a všetci títo majú záujem hlavne o absolventov Technickej univerzity,“ povedal prodekan pre vonkajšie vzťahy, zahraničných študentov a informatiku Ján Kráľ. 
 
Na dni otvorených dverí mohli návštevníci vidieť aj tento pretekársky špeciál Renault. (Zdroj: MH)  
 
Strojnícka fakulta dnes v troch formách ponúka deväť študijných programov, zameraných na strojárske inžinierstvo, konštrukciu, technológie a inovácie strojárskej výroby, mechatroniku, biomedicínsku protetiku a ortotiku, kvalitu a bezpečnosť a ďalšie. Praktické výstupy a výsledky programov a odborov mohli návštevníci vidieť pri množstve stánkov a prezentácií Strojníckej fakulty.
 
„Pre študentov máme pripravenú Formulu 2, na ktorej začínal Richard Gonda a momentálne sme na fakulte založili aj študentský motoršportový team No 1 Racing. Túto formulu aktívne pripravujú a prevádzkujú na okruhoch na Slovakia Ringu v Brne," vysvetlil vedecko-výskumný pracovník Miroslav Palko.
 
Súčasťou prezentácie boli aj ukážky vývoja titánových a plastových implantátov Katedry biomedicínskeho inžinierstva Strojníckej fakulty. (Zdroj: MH) 
 
Okrem formuly mali študenti možnosť vidieť a počuť aj legendárny pretekársky špeciál značky Renault. Deň otvorených dverí so svojou prednáškou navštívil aj jeden z piatich najrýchlejších mužov na lyžiach na svete, slovenský reprezentant v rýchlostnom lyžovaní a spolupracovník Strojníckej fakulty, Michal Bekeš.
 
„Prišiel som sem študentom ukázať, že úzko spolupracujem s touto fakultou a školou na optimalizovaní jednotlivých komponentov a doplnkov v našom rýchlostnom lyžovaní. Momentálne sme spoločne vymysleli a navrhli tento spojler a do budúcna chceme vymyslieť a navrhnúť aj najrýchlejšiu prilbu na svete,“ povedal pretekár.
(16:20, red.) 
Diskusia
Pridať komentár