Z bývalej čističky v Poprade bude športovisko

473x
28. Február 2023
Mesto odkúpi bývalú čističku, areál by mohol poslúžiť športu
Ilustračná fotografia. (Zdroj FB Mesto Poprad) 

Mesto Poprad má aj naďalej záujem odkúpiť areál bývalej čističky odpadových vôd (ČOV) v časti Kvetnica od Podtatranskej vodárenskej spoločnosti (PVS).

Ako sa uvádza v dôvodovej správe k pondelkovému mimoriadnemu zasadnutiu mestského zastupiteľstva, urobí tak za účelom vybudovania a prevádzkovania verejných športovísk. Návrh na odkúpenie nehnuteľností podporili mestskí poslanci ešte v októbri 2018. Počas zasadnutia v pondelok 27. februára schválili zmenu uznesenia, podľa ktorého bude kúpna cena vo výške približne 126-tisíc eur.

Mestské zastupiteľstvo v októbri 2018 schválilo odkúpenie nehnuteľností, konkrétne pozemkov spolu o výmere 10 600 metrov štvorcových a jednej budovy. Pôvodná východisková cena bola vo výške takmer 172-tisíc eur. Išlo o rozdiel medzi všeobecnou hodnotou nehnuteľností stanovenou znaleckým posudkom, zaplateným nájomným za rok 2018 a predpokladanými nákladmi na búracie práce bývalej ČOV.

Ilustračná fotografia. (Zdroj FB Mesto Poprad)  

V roku 2021 poslanci odsúhlasili zmenu uznesenia, ktorým sa zmenil spôsob určenia kúpnej ceny. Od pôvodne stanovenej sumy malo byť odpočítané nájomné, ktoré mesto zaplatilo a zaplatí od 1. januára 2019 až do realizácie prevodu nehnuteľností.

Mesto ako akcionár už PVS požiadalo o uzatvorenie kúpnej zmluvy. „Podtatranská vodárenská spoločnosť, a.s., dala vyhotoviť nový znalecký posudok na stanovenie všeobecnej hodnoty nehnuteľností, z dôvodu dodržania zásad transferového oceňovania pri prevode majetku medzi spoločnosťou a jej akcionárom,“ uvádza sa v dôvodovej správe.

Ten stanovil novú všeobecnú hodnotu nehnuteľností na 406-tisíc eur. „Podtatranská vodárenská spoločnosť taktiež aktualizovala výšku predpokladaných nákladov na búracie práce bývalej ČOV na sumu 226-tisíc eur,“ informovalo mesto. Celková výška nájomného za roky 2018 až 2023 predstavovala takmer 54-tisíc eur. Kúpna cena nehnuteľností je tak po odpočítaní spomínaných položiek stanovená vo výške približne 126-tisíc eur.
(11:15, red.) 
Diskusia
Pridať komentár