VIDEO | Sociálny dom Antic navštívila Vojenská hudba Banská Bystrica

1168x
28. Február 2023
Seniori z Anticu si zaspievali a zatancovali s Vojenskou hudbou Banská Bystrica
 
Sociálny dom Antic na sídlisku Družba v Bardejove je známy tým, že pre svojich klientov pravidelne pripravuje atraktívne kultúrne akcie, podujatia a vystúpenia. Tentoraz do zariadenia pre seniorov zavítal profesionálny orchester – Vojenská hudba Banská Bystrica.
 
„Podarilo sa nám zabezpečiť Banskobystrickú vojenskú kapelu, ale priznám sa, že u nás to nie je vôbec výnimočné. Ideme do pôstu, bol koniec fašiangov a chceli sme ešte našim klientom dopriať tento zážitok,“ povedal Jaroslav Živčák, generálny riaditeľ Sociálneho domu Antic.
(Zdroj: MH) 
 
V prvej časti vystúpenia, charizmatickou interpretáciou známych šlágrov, navodila príjemnú atmosféru hosťujúca speváčka. Potom už improvizované pódium v jedálni sociálneho domu patrilo muzikantom v rovnošatách.
 
„Je to pre nás taká milá povinnosť, pretože títo ľudia tu dožívajú svoju jeseň života. Trochu sa zastaviť, vidieť tú radosť a hlavne potešiť je veľmi pekné, prtože vlastne o to v živote ide a tá hudba by mala priniesť do srdca šťastie a radosť,“ Ján Goliaš, veliteľ Vojenskej hudby Banská Bystrica.
 
 (Zdroj: MH)
 
Vojenská hudba Banská Bystrica sa okrem koncertovania venuje aj zabezpečovaniu štátnych protokolárnych záležitostí, ročne pritom odohrá viac ako dvesto koncertov.  
 
„Takéto vojenské hudby sú už iba dve, a my  musíme zaberať, pretože na Slovensku máme stále veľký potenciál a veľký priestor. A áno, je to pre nás aj také PR, aby sme dali ľuďom najavo, že ako ozbrojené sily sme tu pre nich, pre ľudí, aj keď my popri čestnej stráži, tvoríme tú reprezentačnú zložku," dodáva veliteľ. 
 
 
(Zdroj: MH) 
 
Hneď po niekoľkých taktoch prvej skladby sa rozospievali a roztancovali klienti ale aj personál seniorcentra. Ľudové piesne v podaní známej vojenskej hudby zneli naozaj brilantne. Podľa reakcií publika a dvoch prídavkov sa zdá, že seniori budú na profesionálnych hudobníkov v službách ozbrojených síl ešte dlho spomínať. Pre riaditeľa sociálneho domu Jaroslava Živčáka je spokojnosť klientov na prvom mieste.
 
„Podľa toho aplauzu, podľa toho ako s vojenskou kapelou spievali a zabávali sa a podľa reakcií našich seniorov, môžem povedať, že to bolo veľmi vydarené vystúpenie,“ dodal riaditeľ.
(10:30, red.) 
Diskusia
Pridať komentár