VIDEO | Bardejovská nemocnica rozbehla plastickú chirurgiu a laserové pracovisko

3864x
23. Február 2023
O laserové pracovisko a plastickú chirurgiu je v Bardejovskej nemocnici veľký záujem
 
 
Omladenie pokožky, hyperpigmentácie, kruhy a vrásky pod očami, jazvy, ochabnutá pleť či odstránenie znamienok a kožných výrastkov. To sú len niektoré z indikácií, ktoré sa dnes na laserovom pracovisku pomocou moderného talianskeho prístroja vykonávajú.
 
Mohammed Shamsaldeen pochádza z Kuvajtu, medicínu vyštudoval v Košiciach, v Bardejovskej nemocnici pracuje od roku 2011. Od novembra 2022 roku riadi aj nové laserové pracovisko pri Ambulancii plastickej chirurgie a Dermatovenerologickej ambulancii. Ambulancie sa nachádzajú v nemocničnom pavilóne Ambulancií I. na 1. poschodí.
 
„Ide o taliansky laser, jeden z najmodernejších prístrojov na svete vôbec, na ktorom sa dá robiť čo sa týka plastickej chirurgie aj dermatovenerológie veľmi veľa vecí. Od klientov a pacientov máme veľmi pozitívnu spätnú väzbu, najmä klientky a pacientky sú veľmi spokojné,“ hovorí Mohammed Shamsaldeen. 
 
O nové laserové pracovisko je v Bardejovskej nemocnici veľký záujem. (Zdroj: MH) 
 
Podľa odborníkov je odstránenie laserom je v porovnaní s chirurgickým zákrokom výhodnejšie. Jazva je omnoho menšia, rýchlejšie a lepšie hojí, pacient nemusí absolvovať tak veľa kontrol.
 
„Najprv príde pacientka v pondelok na konzultáciu, následne dohodneme samotný laserový zákrok. Väčšinou je potrebné absolvovať aj kožné vyšetrenie, niekedy musíme urobiť aj ultrazvuk. Samotný zákrok robíme väčšinou v piatok,“ dodáva lekár.
 
 
O zákroky špičkovým frakčným CO2 laserom je v Bardejovskej nemocnici veľký záujem. Pacientov majú objednaných do marca, do Bardejova dokonca prichádzajú aj pacienti z iných miest. Jedným z najžiadanejších laserových zákrokov je omladzovanie alebo takzvaný „resurfacing“ pleti.
 
„CO2 laserom, môžeme odstrániť napríklad miliá, čo sú také biele drobné tuhé pupenčeky časté v okolí očí, ďalej bradavice na koži alebo slizniciach pohlavných orgánov, ďalej seboroické keratózy, drsné hnedé ložiská, vyskytujúce sa na trupe skôr u starších ľudí, materinské znamienka, rôzne druhy jaziev, pigmentácií, vrások alebo fibrómy,“ vysvetľuje Michaela Mikulová, lekárka Dermatovenerologickej ambulancie. 
 
 Mohammed Shamsaldeen pochádza z Kuvajtu, medicínu vyštudoval v Košiciach. (Zdroj: MH)
 
Laserový zákrok trvá v závislosti od veľkosti ošetrovanej plochy 20 až 30 minút, a nie je bolestivý. Pacientovi sa predtým aplikuje lokálne anestetikum. Rana sa väčšinou zahojí do 48 hodín. Okrem plastickej chirurgie laser slúži aj pre dermatovenerologickú ambulanciu.
 
Samozrejme, pacient musí predtým absolvovať kožné vyšetrenie. Aj tu má laserový zákrok v porovnaní s klasickým chirurgickým svoje výhody. Ani tieto zákroky nie sú veľmi bolestivé a pacienti sa nemusia báť ani nejakých nežiadúcich účinkov.
 
„Pred samotným výkonom aplikujeme buď krém, alebo injekciu na znecitlivenie kože. Osobne vidím výhodu najmä pri odstraňovaní znamienok, kedy na rozdiel od chirurgického zákroku, nemusí byť jazva zašitá a tým pádom nemusí byť pacient nijako veľmi obmedzovaný,“ dodáva Mikulová. 
(15:30, red.)
Eva Lenkova
14.05.2023 18:53
Omladenie laserom tvar
Ako sa objednáva ,robí sa to aj v lete?Cena.
Pridať komentár