Výstava stredných škôl a firiem predstaví možnosti budúcim stredoškolákom Prešovského kraja

1369x
23. Február 2023
Stredné školy z prešovského regiónu a firmy zapojené do duálneho systému vzdelávania sa predstavia na spoločnej výstave
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB PSK) 
 
Žiakom končiacich ročníkov základných škôl vo štvrtok 23. februára odprezentujú ponuku odborov, respektíve výrobné portfólio. 
 
Ako informovala hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja, ktorý je jedným z organizátorov 3. ročníka výstavného podujatia, akcie sa zúčastní 22 stredných škôl z kraja, päť zamestnávateľov zapojených do duálneho vzdelávania.  
 
Širokej verejnosti, ale najmä budúcim stredoškolákom, predstavia v priestoroch Spojenej školy Ľ. Podjavorinskej v Prešove svoju činnosť formou prezentačných stánkov, workshopov a výmenou informácií.  
 
 
„Tretí ročník podujatia Kam po základnej škole odštartuje o 9:00. Priestory školy sa otvoria pre skupiny žiakov končiacich ročníkov základných škôl, výchovných poradcov škôl, ale aj rodičov budúcich prvákov na stredných školách. A to nielen z Prešova, ale aj jeho okolia,“ uviedla Jeleňová. 
 
 Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB PSK)
 
Na výstave bude konkrétne predstavený výchovno-vzdelávací proces štrnástich prešovských stredných škôl, ktoré zriaďuje kraj. Súčasťou výstavy tiež budú prešovské cirkevné školy, chýbať nebudú ani súkromné stredné školy a konzervatórium. 
 
Svoju produkciu a činnosť, ale najmä spoluprácu v oblasti duálneho systému vzdelávania, priblížia zamestnávatelia Garret Motion Slovakia, Ingmetal, Lear Corporation Seating Slovakia, Spinea a Gohr. 
 
Prešovská krajská samospráva pripravila výstavu Kam po základnej škole v spolupráci s mestom Prešov, Regionálnym úradom školskej správy v Prešove a Centrom poradenstva a prevencie Prešov. 
(8:40, red.) 
Diskusia
Pridať komentár