Lídrom ŠANCE sa stal primátor Prešova František Oľha

969x
18. Február 2023
Lídrom ŠANCE sa stal primátor Prešova František Oľha
F. Oľha sa stal novým predsedom strany 
 
„Chceme pomáhať spájaniu stredopravých síl s cieľom vytvoriť silný občiansko-demokratický subjekt schopný presadzovať potrebné zmeny a reformy na všetkých úrovniach v našej vlasti,“ povedal po svojom zvolení nový predseda strany ŠANCA František Oľha.
 
Delegáti Kongresu strany ŠANCA v sobotu 11. februára 2023 zvolili súčasného primátora mesta Prešov Františka Oľhu za svojho predsedu. Zvolili tiež dvoch podpredsedov - Daniela Balka a Viliama Novotného a ďalších 7 členov Predsedníctva strany.
 
 
Na úvod kongres pozdravili aj predstavitelia blízkych stredopravých neparlamentých strán: Modrá koalícia, ODS- občianski demokrati Slovenka, Demokratická strana a tiež zástupca prípravného výboru strany JABLKO, predseda Slovenskej iniciatívy menšín a bývalý splnomocnenec vlády a podpredseda MOST- HÍD Ábel Ravasz.
 
Delegáti sa zaoberali stratégiou strany do parlamentných volieb, ktorou je prirodzené zjednocovanie stredopravých subjektov a osobností.
 
Potvrdili tiež svoju dlhodobú programovú prioritu, ktorou je výrazné posilnení postavenia regiónov na úkor súčasného štátneho centralizmu.
 
“Otvorenie sa novým predstaviteľom stredopravého priestoru, pripravenosť spájať sa s prirodzenými partnermi a pôsobenie našich úspešných lídrov na miestnej a regionálnej úrovni sú tri dôležité vklady, ktorými chce strana ŠANCA prispieť k vzniku spoločného silného občiansko - demokratického politického subjektu,” dodal na záver nový predseda František Oľha.
(15:19, TS)
Diskusia
Pridať komentár