Čo prinieslo pondelkové rokovanie krajského parlamentu

1307x
14. Február 2023
Krajskí poslanci zasadali v novom zložení po štvrtý krát, prvý krát v tomto roku
Poslanecký sľub zložil nový poslanec za okres Kežmarok Ján Kurňava. (Zdroj: FB PSK)  
 
Pondelkové (13.2.) zasadnutie zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja okrem iného prinieslo nového poslanca za okres Kežmarok, schválenie financovania mostov a ciest, Prešovského futbalového štadióna, grantov aj dotácií.
 
Nový poslanec za okres Kežmarok Ján Kurňava zložil poslanecký sľub, v pléne nahradil Milana Glevaňáka, ktorý sa vzdal mandátu. Poslanci tiež schválili financovanie mostného a cestného projektu Správy a údržby ciest (SÚC) PSK, ktorý prinesie realizáciu ďalších cestných akcií v kraji.
 
Schválilo sa aj financovania výstavby štadióna Futbal Tatran Aréna v Prešove ale aj grantový program PSK pre rok 2023 – výzvy predsedu PSK, výzvy poslancov, výzvy participatívneho rozpočtu s celkovou alokáciou spolu 2 milióny eur.
 
Poslanci PSK rokovali v pondelok 13. februára v novom zložení už po štvrtý krát. (Zdroj: FB PSK) 
 
Ďalej župní poslanci odsúhlasili schválenie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov pre projekty debarierizácie župných stredných škôl v rámci výzvy Plánu obnovy a odolnosti SR, ako aj schválenie žiadostí o poskytnutie dotácie v rámci Plánu obnovy na „Obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov".
 
Schvaľovali sa aj noví členovia Správnej a Dozornej rady Nadácie PSK pre podporu rodiny, zámer vstupu do projektov Programu Interreg Poľsko – Slovensko 2021 až 2027, či schválenie finančného krytia na rekonštrukciu Múzea moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach. Nakoniec krajský parlament prijal stanovisko k optimalizácii siete nemocníc na území PSK z hľadiska jej geografickej dostupnosti.
(15:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár