Z piatich košických lúpeží policajti objasnili už štyri

1505x
12. Február 2023
Z piatich košických lúpeží policajti objasnili už štyri
 
Na Nový rok si trojlístok osôb pred vchodom do vestibulu železničnej stanice v Košiciach vyhliadol 20-ročného mladíka. Žena z tejto trojice si od mladíka vypýtala cigaretu, a keď jej ju mladík odmietol dať, došlo zo strany ženy k verbálnemu a následne aj fyzickému napadnutiu.
 
Počas útoku k nim pristúpil ženin „parťák“ (18), ktorý mladíka viackrát buchol a z vrecka bundy mu vytiahol mobilný telefón.
 
Hneď v tretí januárový deň na jednej zo zastávok mestskej hromadnej dopravy v košickej mestskej časti Nad jazerom, krátko po 17.30 h pristúpili k 16-ročnému mladíkovi dve osoby a povedali mu, aby bol ticho, lebo majú pištoľ. Zároveň žiadali, aby im dal mladík všetko, čo má pri sebe.
 
 
V ten istý deň večer, dve osoby pred jedným z obytných domov v košickej mestskej časti Juh fyzicky napadli maloletú osobu (12). Kým jedna z osôb maloletého sotila na zem, udrela ho do oblasti tváre aj do oblasti hrudníka, druhá osoba mu z bundy vzala mobilný telefón spolu s finančnou hotovosťou 10 eur.
 
Koncom minulého týždňa vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zo zločinu lúpeže obvinil aj mladistvého, 15-ročného Róberta.
 
Ten ešte v októbri minulého roku, krátko po 15. hodine, v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov, zozadu drgol do maloletej osoby (12), s nožom v ruke k osobe pristúpil a so slovami „daj peniaze!“ mu ho dal pod krk.
 
Dieťa však, našťastie, nestratilo duchaprítomnosť, zložilo páchateľovu ruku z krku a opýtalo sa ho, či mu niečo urobil. Takúto reakciu pravdepodobne Róbert nečakal, a tak sa z miesta pobral preč.
 
Výbornou operatívno-pátracou činnosťou, rýchlou reakciou a skvelou osobnou znalosťou sa košickým kriminalistom veľmi rýchlo podarilo zistiť, kto za týmito skutkami „stojí“. Páchatelia jednotlivých skutkov už čelia obvineniam z lúpeže.
(12:14, KRPZKE)
Diskusia
Pridať komentár