VIDEO | Deň otvorených dverí na Gymnáziu sv. Jána Bosca v Bardejove prišli podporiť aj bývalí absolventi

1446x
08. Február 2023
Deň otvorených dverí na cirkevnom bilingválnom gymnáziu v Bardejove podporili aj bývalí absolventi
 
Päťročné bilingválne anglické Gymnázium svätého Jána Bosca, ktoré funguje v rámci Cirkevnej spojenej školy v Bardejove, zorganizovalo pre svojich budúcich študentov z deviatych ročníkov základných škôl Deň otvorených dverí.
 
Štúdium na gymnáziu trvá päť rokov. Už v prvom roku majú študenti desať hodín angličtiny týždenne. Od druhého ročníka študujú v angličtine aj iné predmety ako napríklad geografiu, dejepis, informatiku či náboženstvo. 
 
„Keďže je v našej škole vždy dobrá atmosféra, chceli sme sa o ňu aj takto podeliť. Deň otvorených dverí pripravili naši pedagógovia a študenti, ktorí svojich mladších kolegov školou aj sprevádzali a ukázali im čo tu robíme, ako to robíme a prečo to robíme," povedal riaditeľ Cirkevnej spojenej školy v Bardejove Martin Šmilňák. 
 
Deň otvorených dverí v chemickom laboratóriu. (Zdroj: MH) 
 
Bilingválne gymnázium ponúka svojim študentom pravidelné pobyty v anglicky hovoriacich krajinách a spolupracuje s viacerými zahraničnými partnermi a školami. Súčasťou cirkevnej spojenej školy je aj základná umelecká škola. Študenti s umeleckým cítením a nadaním na hudbu, tanec alebo drámu, sa môžu v škole realizovať popoludní.
 
„Rozdiel je hlavne v tom, že bilingválne gymnáziá vzdelávajú časť svojich predmetov v cudzom jazyku, napríklad dejepis, zemepis, informatiku, britskú a americkú literatúru, náboženstvo a podobne," vysvetlil riaditeľ. 
 
Ukážková hodina biológie. (Zdroj: MH) 
 
Podporiť svoju bývalú školu prišlo na Deň otvorených dverí aj niekoľko bývalých žiakov cirkevného bilingválneho gymnázia „Momentálne študujem na lekárskej fakulte v Hradci Králové v Česku a prišiel som sem pozrieť ako funguje škola, ako sa tu majú a čo majú nové. Z celého štúdia mám veľmi príjemné zážitky, dvakrát sme zo školy navštívili Londýn. Bol to super čas, pretože sme si tam našli aj kamarátov. Angličtina a všetky ostatné jazyky, ktoré tu vyučujú, to je taký základ a určite to budúcim študentom odporúčam," komentoval štúdium na svojej bývalej škole Tomáš Frišnič, absolvent Gymnázia svätého Jána Bosca v Bardejove
 
Na cirkevnom bilingválnom gymnáziu sa vyučuje po anglicky aj informatika. (Zdroj: MH) 
 
Na škole organizujú akcie naprieč všetkými ročníkmi, rôzne vedomostné kvízy a súťaže, noc v škole, alebo známe podujatie s názvom „Let´s get together". Škola organizuje aj návštevy divadiel a rôznych kultúrnych podujatí.
 
„Naša škola je silná v tom, že máme tri partnerské školy vo Veľkej Británii, s ktorými spolupracujeme už desať rokov. A všetci naši študenti sa do našich partnerských škôl dostanú minimálne dvakrát na týždňový pobyt. Zaujímavosťou je, že sme veľmi solidárni, robíme to tak, že na tieto pobyty sa dostanú naozaj všetci študenti. Ak si to niekto nemôže dovoliť, peniaze získame od sponzorov, alebo sa jednoducho podelíme. Aj takto sa snažíme budovať vzťahy a rodinu," dodal Martin Šmilňák. 
(08:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár