VIDEO | Deň otvorených dverí na Súkromnej strednej odbornej škole ponúkol remeslá aj praktické odbory

1382x
01. Február 2023
 Školu dnes navštevuje 280 žiakov a všetky študijné aj učebné odbory na nej sú plne obsadené
 
 
Súkromná stredná odborná škola otvorila pre záujemcov zo základných škôl dvere všetkých svojich štvorročných, trojročných a dvojročných študijných a učebných odborov.
 
„Deň otvorených dverí funguje odkedy existuje naša škola, aby žiaci základných škôl mali aj praktický prehľad o tom, ako naša škola funguje,“ povedal Ľubomír Čekan, riaditeľ Súkromnej strednej odbornej školy v Bardejove
 
 
(Zdroj: MH) 
 
Potom, čo sa minulý rok, po dvoch pandemických rokoch, konal Deň otvorených dverí iba na individuálnej báze konzultácií s rodičmi žiakov, pripravili učitelia a študenti súkromnej strednej odbornej školy tento rok, pre deviatakov plnohodnotné a atraktívne ukážky a prezentácie. „Deviataci si môžu prejsť všetky prevádzky a triedy a vidia presne to, čo sa za celé tri alebo štyri roky na našej škole naučia,“  vysvetlil riaditeľ.
 
Školu dnes navštevuje 280 žiakov, všetky študijné a učebné odbory sú 100 %-ne obsadené. Ako 4-ročné maturitné odbory ponúka škola operátora drevárskej a nábytkárskej výroby, kozmetičku či kozmetika, ale aj nové atraktívne odbory ako je napríklad grafik tlačových médií, animátor voľného času a odborník stylingu a marketingu.
 
(Zdroj: MH) 
 
„Naše študentky sa vedia krásne uplatniť v rámci kozmetických salónov, kde sa vedia zamestnať, prípadne si otvoriť vlastné kozmetické salóny. Naučia sa poskytovať všetku odbornú kozmetickú starostlivosť,“ povedala Ľudmila Daňková, učiteľka odborných predmetov v odbore kozmetička, vizážistka, kozmetik na škole. 
 
Škola ponúka aj trojročné odbory s výučným listom pre hotového kaderníka, hostinského či hostinskú, manikéra a pedikéra, ale aj pre krajčíra alebo krajčírku.
 
(Zdroj: MH) 
 
V dvojročných odboroch sa študenti v dennej aj externej forme môžu naučiť buď spracovávať drevo alebo vyrábať konfekciu, alebo potom v nadstavbovom štúdiu podnikať v remeslách a službách.
 
„Tieto odbory sú momentálne tak atraktívne, že žiaci nemajú problém sa uplatniť na trhu práce,“ dodal Ľubomír Čekan
(13:00, red.) 
Diskusia
Pridať komentár