Partizáni odštartovali zimnú prípravu

1611x
15. Január 2023
V pláne je aj sústredenie
Marko Lukáč (v bielom) v súboji o loptu 
 
Napriek zložitým podmienkam a nie práve najistejšiemu financovaniu jarnej časti súťaží v Partizáne Bardejov, futbalisti A-mužstva začali so zimnou prípravou. Trojici trénerov Kica, Čekan, Hopko sa hlásilo 18 hráčov.
 
Chýbali tí, ktorí si doliečujú zimné virózy a čoskoro sa do prípravy zapoja. Pedro Chaves Batista je ešte doma v Brazílii, no čoskoro sa aj on do Bardejova vráti.
 
Mužstvo by mal posilniť ešte jeden mladý zahraničný hráč a tréner Kica povolal aj odchovanca Partizána Dominika Kačmára (Raslavice) a niekoľkých hráčov zo súčasnej U19. Na zozname dlhodobo zranených boli Lukáš Križanovský a Patril Bombik. Ich zoznam rozšíril aj Vladimír Pyda.
 
 
Partizánov čakajú dve fázy prípravy, kondičná a herná. Ak to podmienky dovolia, mali by absolvovať krátke sústredenie v Bardejovských Kúpeľoch. V príprave sa plánujú stretnúť s druholigistami (Humenné, Prešov, Trebišov) aj treťoligistami (Svidník, Lipany, Vranov, TU Košice).
 
Jeden z najskúsenejších hráčov mužstva Marko Lukáč hodnotí aktuálnu situáciu takto: „Nálada v tíme je celkom dobrá. Napriek tomu, že sa nejaké veci udiali, tréneri nás ubezpečili, že všetko bude pokračovať aj v jarnej časti, tak ako doteraz. Je veľmi dôležité udržať káder pokope. Máme veľa talentovaných mladých hráčov, o ktorých je veľký záujem v iných kluboch. Preto je dôležité, aby sme všetci ťahali za jeden povraz a boli aj naďalej súčasťou Partizána.“
 
Devätnásťročný odchovanec bardejovského futbalu Jaroslav Kmec, ktorý pôsobil v Poprade a okúsil aj legionársky chlebík v Českých Budějoviciach konštatuje: „Do Bardejova som sa vrátil po oslovení pána trénera Kicu a vraciam sa veľmi rád. V Bardejove sa cítim super. Sme skvelý kolektív a dúfam, že zostaneme pokope. Som spokojný, ako sme skončili, ale mohli sme byť vyššie a dúfam, že po jarnej časti aj budeme. Nerozmýšľam nad odchodom. V Bardejove som veľmi spokojný.“
 
 
Lukáč už zimných príprav zažil neúrekom a tak vie, čo čaká jeho i spoluhráčov: „Náročná príprava, na ktorú sa všetci tešíme. Verím, že sa podarí aj sústredenie a že všetko bude v jarnej časti fungovať. Bardejovský divák si zaslúži vidieť v jari ďalšie množstvo skvelých zápasov, ktoré sme odohrali na domácom štadióne počas jesennej časti. Ja osobne sa teším, že do A tímu zapadol môj bratranec Nicolas Lukáč, z ktorého môže vyrásť veľmi dobrý futbalista. Taktiež ma teší, že do kádra a prípravy sa pridali ďalší mladí odchovanci klubu ako sú napríklad Adam Balaščák, Damián Leško alebo Jakub Pangrác, ktorí sú ešte vekom dorastenci.“
 
Podľa slov súčasného majiteľa klubu Stanislava Soroku bude jarná časť III. ligy a účasť mládeže v II. dorasteneckej lige (2 družstvá), I. žiackej lige (4 družstvá) a lige prípraviek (4 družstvá) stáť okolo 120 tisíc eur.
 
Časť z týchto peňazí je k dispozícii, časť ešte chýba. Vyzerá to tak, že medzi kompetentnými je záujem bardejovského futbalu pomôcť a tak dúfajme, že čoskoro budeme môcť fanúšikom priniesť pozitívnejšie správy.
(19:22, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár