Pod Tatrami vďaka dotáciám z Prešovského kraja dokončili športoviská

939x
11. Január 2023
Z grantu Výzva pre región sa realizovali projekty v Kežmarku, Spišskej Belej a Svite
V Kežmarku z grantu PSK zrekonštruovali Spoločensko-športové centrum. (Zdroj: FB PSK) 
 
Dotácie z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja pomohli k dokončeniu ďalších športovísk v podtatranskom regióne.
 
Vďaka podpore z grantového programu PSK „Výzva pre región“ mohli najnovšie zrealizovať svoje projekty mestá Kežmarok, Spišská Belá aj Svit. Kraj ich podporil celkovo sumou vyše 165-tisíc eur. Svoje projekty zrealizovali ešte vlani, financie využili na rekonštrukciu či dovybavenie svojich športovísk
 
„V Kežmarku sa zrekonštruovalo miestne Spoločensko-športové centrum. V rámci naplánovaných prác sa na objekte zateplili podhľady a strechy, vymenili okná a dvere i vnútorné konštrukcie. Konkrétne išlo o obnovu požiarnych prestupov, WC kabínok, zábradlí, ale aj vykurovania, zdravotechniky a elektroinštalácie,“ informovala o tom hovorkyňa PSK Daša Jeleňová. Výška dotácie na tento projekt predstavuje viac ako 86 500 eur.
 
V Spišskej Belej postavili hokejovo-hokejbalovú halu. (Zdroj: FB PSK) 
 
V Spišskej Belej postavili hokejovo-hokejbalovú halu, po tom, ako kraj prispel na jej prestrešenie ešte v roku 2021 sumou viac ako 44-tisíc eur, poskytol ďalšie financie vo výške 59-tisíc eur na jej dovybavenie.
 
V hale tak minulý rok pribudla profesionálna technika – rolba pre úpravu ľadových plôch a chýbajúce zázemie pre divákov. „Presnejšie dve tribúny s trojradovým sedením s celkovou kapacitou 156 sedadiel,“ doplnila hovorkyňa.
 
Vo Svite pribudlo osvetlenie multifunkčného ihriska v časti Podskalka. (Zdroj: FB PSK) 
 
Z dotácií krajskej samosprávy financovali aj osvetlenie multifunkčného ihriska vo Svite v miestnej časti Podskalka. Za 20-tisíc eur sa okolo ihriska osadili stožiare na rošty, rozvádzače, namontovali stožiarové svorkovnice a samotné LED reflektory.
 
Prešovský kraj cez grantový program Výzva pre región v tomto roku podporil sumou 2,2 milióna eur v oblasti športu 53 verejnoprospešných projektov. „Zamerané sú na revitalizáciu, oplotenie a dovybavenie ihrísk, hál, tenisových kurtov či telocviční, ako aj na rekonštrukciu plavární i športových areálov. Umožnili a umožnia tiež výstavbu nových ihrísk, zón a športovej akadémie,“ dodáva Jeleňová.
(10:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár