Husté sneženie komplikuje dopravu v okolí Popradu

1403x
10. Január 2023
V okrese Poprad od skorého rána husto sneží, čo komplikuje dopravu na niektorých miestach
Sneženie v okolí Popradu od rána komplikuje dopravnú situáciu. (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj)  
 
V okrese Poprad od skorého rána husté sneženie komplikuje dopravu, preto je nevyhnutná zvýšená opatrnosť.
 
Pozor si treba podľa polície dávať pri prejazde horským prechodom Pusté Pole – Vernár a tiež v Podspádoch v smere na Poľsko. „V teréne je maximálne množstvo príslušníkov Policajného zboru, ktorí dopravnú situáciu monitorujú a v kritických úsekoch regulujú, prípadne odkláňajú," uvádza polícia a vyzýva vodičov, aby rešpektovali ich pokyny, nepreceňovali svoje schopnosti a radšej spomalili.
 
Riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marcel Polomský potvrdil, že sťažené podmienky na cestách sú najmä vo vyšších polohách a horských oblastiach.
 
 
„Všetky cesty sú zjazdné, treba však rátať so snehom na cestách napríklad v okolí obcí Uloža, Vyšné Repaše, vo Vysokých Tatrách, v okolí Štrby, ale aj na štátnej ceste I/66 z Tatranskej Kotliny na hranicu s Poľskom či na horskom prechode Vernár," vymenoval.
 
Polícia vyzýva vodičov, aby boli maximálne opatrní. (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj) 
 
V teréne sú podľa neho všetky dostupné mechanizmy, ktoré sa snažia situáciu stabilizovať a cesty priebežne upravujú. „Sú to cesty v horských oblastiach, tak je úplne prirodzené, že je tam sneh. Nejde o žiadnu kalamitu, treba len prispôsobiť jazdu stavu vozovky, mať zimné pneumatiky a znížiť rýchlosť," skonštatoval Polomský.
 
Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na utorok výstrahu prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi. Tá platí pre okresy Poprad, Kežmarok aj Stará Ľubovňa a tiež pre regióny Oravy, Kysúc a Liptova až do večera.
 
V teréne je maximálne množstvo príslušníkov PZ, ktorí dopravnú situáciu monitorujú a v kritických úsekoch regulujú, prípadne odkláňajú. Rešpektujte ich pokyny, nepreceňujte svoje schopnosti a radšej uberte nohu z plynu.
(12:50, red.)
Diskusia
Pridať komentár