Bardejovčania dostali od mesta novoročný investičný darček

1576x
05. Január 2023
V Bardejove sa budú znižovať energetické náklady, pribudnú aj ďalšie vegetačné strechy
 
(Zdroj: FB Mesto Bardejov) 
 
Mesto Bardejov bolo úspešné v ďalších projektoch, ktoré sú financované z mimorozpočtových zdrojov a ktoré významným spôsobom prispejú jednak k znižovaniu energetických nákladov na prevádzku budov, ale aj zveľadia a zhodnotia mestský majetok.
 
V týchto dňoch boli ako úspešné potvrdené tri projekty. Zníženie energetických nákladov na prevádzku administratívnej budovy pri športovej hale v Bardejove. Cena stavebných prác je 633 472,70 €, doba realizácie 3 mesiace. Ďalším projektom je vegetačná strecha na administratívnej budove medzi športovou halou a telocvičňou. Cena stavebných prác je 185 016,56 €, doba realizácie 6 mesiacov. A napokon vegetačná strecha na telocvični pri športovej hale. Cena stavebných prác je 268 973,78 €, doba realizácie 115 dní.
 
Mesto bude hľadať mimorozpočtové zdroje aj v prípade ďalšieho projektu, ktorým je Zníženie energetických nákladov na prevádzku budovy telocvične pri športovej hale. Cena stavebných prác podľa rozpočtu projektanta z roku 2021 je 318740 €. Doba realizácie diela, ako aj aktuálna cena bude zrejmá z výsledkov procesu verejného obstarávania.
 
(Zdroj: FB Mesto Bardejov) 
 
Ak sa všetky projekty podarí úspešne zrealizovať, športová hala sa tak stane prirodzeným centrom lokality v širšom kontexte a predovšetkým vo vzťahu k už avizovanému Námestiu času. To však nie je všetko.
 
Samospráva Bardejova má v úmysle investovať aj do zníženia energetickej náročnosti technologických zariadení na výrobu ľadu na zimnom štadióne, ktoré patria medzi najväčších „žrútov“ energie. Rovnako intenzívne uvažuje nad inštaláciou fotovoltaických systémov tam, kde to bude ekonomicky najviac prospešné.
(14:30. red.) 
Diskusia
Pridať komentár