Polícia obvinila podozrivého z vraždy v Michalovciach

1055x
04. Január 2023
V Michalovciach prijali kvôli vražde bezpečnostné opatrenia
 
Policajný prezident Štefan Hamran na tlačovej besede v stredu 4. januára v Bratislave. (Zdroj: TASR) 
 
Policajný vyšetrovateľ v stredu 4. januára obvinil 18-ročného podozrivého z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ku ktorej došlo na Nový rok 1. januára v Michalovciach. Informoval o tom policajný prezident Štefan Hamran.
 
„Dôkazy, ktorými vyšetrovateľ disponuje, sú natoľko silné, že nemal najmenšie pochybnosti, že spáchal skutok. Z môjho pohľadu bola osoba zadržaná na úteku, čiže minimálne úteková väzba – tie dôvody tam určite sú. Bol by som nemilo prekvapený, ak by táto osoba nebola väzobne stíhaná, pretože sú tam aj preventívne dôvody,“ skonštatoval policajný prezident.
 
Na tejto michalovskej ulici došlo k vražde. (Zdroj: Archív)  
 
Na úteku do Česka
 
Vyzdvihol, že páchateľa sa podarilo identifikovať a zadržať necelých 48 hodín od skutku. Hamran predpokladá, že osoba bude väzobne stíhaná, keďže existujú dôvody na väzbu. Podozrivého zadržali v Žiline, vo vlaku smerujúcom do Českej republiky. Komunikoval predtým aj so železničnou políciou v Košiciach.
 
„V tom čase ešte nevedeli, že osoba bude podozrivá zo spáchania tohto skutku,“ vysvetlil Hamran s tým, že keď hliadku kontaktovali kolegovia z košickej polície, policajti zo stanice si spomenuli na osobu a zistili, že jej popis zodpovedá popisu hľadaného, potvrdili smer cesty aj zakúpený cestovný lístok.
 
Policajný prezident a viceprezidenti na tlačovej besede k vražde v Michalovciach. (Zdroj: TASR) 
 
Vraždil pre peniaze
 
Z obvinenia vyplýva, že páchateľ mal konať v úmysle získať majetkový prospech, keďže obeť napadol po tom, čo si vybrala peniaze z bankomatu. Obeťou vraždy bola 46-ročná Michalovčanka, ktorá na mieste podľahla niekoľkým bodným ranám. Obeť a páchateľ sa podľa doterajších zistení polície nepoznali.
 
Hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Košiciach Jarmila Janová skonštatovala, že dozorový prokurátor zatiaľ nedisponuje vyšetrovacím spisom ani podnetom vyšetrovateľa na podanie návrhu na vzatie do väzby obvineného 18-ročného muža v súvislosti s vraždou v Michalovciach.
 
 
Mesto zvyšuje bezpečnosť
 
„Viaceré bezpečnostné opatrenia prijala michalovská radnica v súvislosti s vraždou, ku ktorej došlo v meste v nedeľu 1. januára. Verejné osvetlenie svieti po celú noc a posilnené sú aj policajné hliadky,“ uviedla vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry úradu Mária Stričková.
 
„Vedenie mesta sa situáciou zaoberá od prvého momentu. Sme maximálne súčinní, mestská polícia úzko spolupracuje so štátnou políciou a prijali sme aj opatrenie v rámci verejného osvetlenia, ktoré už včera svietilo po celú noc, v celom meste,“ uviedla s tým, že verejné osvetlenie sa v lokalitách s individuálnou bytovou výstavbou doposiaľ vypínalo o polnoci. Pripomenula, že zároveň sú posilnené hliadky mestskej aj štátnej polície.
 
Stričková dodala, že mesto spolupracuje s Policajným zborom aj v súvislosti s avizovaným stretnutím občanov, ktoré by sa podľa informácií radnice malo konať cez víkend.
(15:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár