Od pondelka začne v Košiciach zber použitých vianočných stromčekov

775x
04. Január 2023
Obyvatelia môžu stromčeky nechať pri stanovištiach kontajnerov
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: KOSIT) 
 
Aj v roku 2023 sa o ekologické zhodnotenie vianočných stromčekov v meste Košice postará spoločnosť KOSIT. Ich zber a odvoz, bude na základe požiadavky a v spolupráci s Magistrátom mesta Košice, realizovaný od 9 januára a potrvá až do 28. februára.
 
„Obyvatelia môžu nepotrebné vianočné stromčeky z domácností ponechať v prípade bytovej zástavby priamo pri stanovištiach kontajnerov, prípadne v ohrádkach na zber vianočných stromčekov, odkiaľ budú priebežne odvážané. Stromčeky z rodinných domov je možné ukladať na mestskou časťou vyhradených miestach, alebo môžu byť prinesené do zberného dvora. Vyzbierané stromčeky budú následne zhodnotené v mestskej kompostárni v Bernátovciach,“ informoval Branislav Šprinc, riaditeľ divízie služieb spoločnosti KOSIT.
 
50 drevených ohrádok určených na zber vianočných stromčekov bude aj v tomto roku umiestnených v 8 košických mestských častiach. Zber stromčekov do ohrádok zaručuje zvýšenie estetickej úrovne prostredia pre obyvateľov a návštevníkov vybraných lokalít.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: KOSIT) 
 
„Obyvateľov mestských častí Staré Mesto, Sídlisko KVP, Západ, Juh, Sever, Dargovských hrdinov, Nad jazerom a Sídlisko Ťahanovce prosíme, aby tieto ohrádky využívali v maximálnej miere,“ dodal Šprinc.
 
Či už je stromček uložený k stanovišťu kontajnerov, do ohrádky, alebo iné určené miesto, je žiadané ho čo najdôslednejšie odzdobiť od vianočných dekorácií. Pred zberom ho nie je potrebné baliť do fólie, zväzovať špagátom, či inak pripraviť na odvoz.* Zničené a viac nepoužiteľné umelé vianočné stromčeky môžu obyvatelia bezplatne odovzdať v ktoromkoľvek z piatich zberných dvorov v Košiciach.
(13:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár