Chrípka zavrela školy v Košiciach

1085x
21. December 2022
Chrípkové prázdniny má polovica košických základných škôl  
 
 Zatvorená základná škola Laca Novomeského kvôli chrípkovým prázdninám. (Zdroj: TASR) 
 
Celkovo v 20-tich základných školách a šiestich materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice bol k utorku 20. decembra prerušený výchovno-vzdelávací proces. Dôvodom je vysoké percento výskytu respiračných chorôb. Informovala o tom viedla vedúca oddelenia školstva Beáta Lopušniaková.
 
Do štvrtka 22. decembra sa nevyučuje v 16 z 34 košických základných škôl, kde chorobnosť dosahuje 30 až 58 percent. Zároveň pre zvýšenú chorobnosť vyhlásili riaditelia štyroch ďalších školách riaditeľské voľno.
 
 Upratovačka v prázdnej triede školy v Košiciach, zatvorenej kvôli chrípke. (Zdroj: TASR)
 
„Oproti minulému týždňu je to prudký nárast, keď počet zatvorených škôl vzrástol zo šesť na súčasných 16, respektíve 20, ak berieme do úvahy aj riaditeľské voľno. Najhoršie je na tom momentálne ZŠ Starozagorská, kde sa chorobnosť pohybovala na úrovni 58 percent," uviedla Lopušniaková.
 
Aj v súvislosti s MŠ, z ktorých je zatvorených takmer 11 percent, pripomenula, že prevádzka je prerušená z dôvodu zvýšeného výskytu respiračných ochorení nielen u detí, ale aj u pedagogických pracovníkov.* Lopušniaková predpokladá, že po zimných prázdninách bude situácia oproti súčasnosti lepšia a do škôl nastúpi omnoho viac detí ako v uplynulých dňoch.
(10:25, red.)   
Diskusia
Pridať komentár