VIDEO | Študenti Strednej odbornej školy ekonomiky, hotelierstva a služieb absolvovali barmanský kurz

1438x
17. December 2022
Barmanstvo je v súčasnosti veľmi pekné, žiadané a vo svete aj dobre platené remeslo
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Na Strednej odbornej škole ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove sa po covidovej prestávke znova uskutočnil Barmanský kurz pod vedením profesionálnych barmanov Slovenskej barmanskej asociácie. Určený bol pre žiakov všetkých ročníkov.
 
„Naučili sme sa ako miešať nápoje, rôzne druhy drinkov a miešaných nápojov. Naučili sme sa aj nové informácie o barmanstve,“ prezradila študentka a absolventka Jana Bukovská.
 
„Na tomto kurze sa zúčastnilo 26 žiakov. Prvý deň bol pre nich najťažší, pretože sa zoznamujú s jednotlivým inventárom, s koktejlami a kým si to chytia do ruky, tak je to ťažšie. Ale ďalšie dni miešame ďalšie skupiny, ďalšie spôsoby a posledný deň je také vyvrcholenie, kde je záverečná skúška z teórie, ale aj praktická skúška,“ vysvetlil Ján Šuchta, prezident Slovenskej barmanskej asociácie.
 
Žiadané remeslo 
 
Barmanstvo je v súčasnosti veľmi pekné, žiadané a vo svete aj dobre platené remeslo. Aj preto majú žiaci tejto školy možnosť absolvovať kurz a osvojiť si tak ďalšie zručnosti.
 
„Ja som si tento kurz vybrala pretože ma to zaujímalo, mala som o to záujem, lebo môžeme vyskúšať niečo nové, čo môžeme využiť aj do budúcna v našom odbore. Tento týždeň prebiehal fajn, naučili sme sa miešať rôzne nápoje,“ zhodnotila Vanessa Koščušková, absolventka kurzu.
 
„Bola to pre mňa možnosť, ako zvýšiť svoje vedomosti a nadobudnúť nové poznatky a ako študentka gastronomického odboru je to pre mňa príležitosť, aby som zvýšila svoje možnosti zamestnania sa po skončení školy. Baví ma to, zaujíma ma barmanstvo a aj celý tento kurz mi pomohol k tomu, aby som sa naučila niečo nové,“ dodala Bukovská.
 
Poslucháči kurzu v záverečný deň absolvovali písomný test i praktické skúšky a získali medzinárodný certifikát.
(17:20, red)
Diskusia
Pridať komentár