VIDEO | Saleziánske kilo pomôže rodinám v núdzi. Už tento piatok v predajniach Makosu

1343x
15. December 2022
Už v klasickom formáte
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Rímskokatolícka farnosť svätého Egídia, Evanjelická cirkev augsburského vyznania, Gréckokatolícka cirkev a Cirkev bratská organizujú v Bardejove po dvoch rokoch pandemickej prestávky známu charitatívnu zbierku Saleziánske kilo.
 
Zbierka bude prebiehať v piatok 16. decembra v predajniach Makos. Konkrétne v predajniach v obchodnom dome Centrum, na sídlisku Vinbarg, na sídlisku Obrancov mieru v obchodnom centre AB-čko, v Medic Parku na Ťačevskej ulici a na sídlisku Družba.
 
„Akcia saleziánske kilo má za sebou už pätnásť pokračovaní. Pričom treba povedať, že korona nám spôsobila, že dva roky nebola zbierka v klasickom formáte,“ uviedol Boris Gogola, dobrovoľník a organizátor zbierky.
 
Tradičná akcia 
 
„Saleziánske kilo je už taká tradičná akcia, ide aj mimo môjho pôsobenia tu v Bardejove, že je to viac ako desať rokov a my v nej pokračujeme, lebo vidíme potrebu možno tých chudobných ľudí, ktorí to potrebujú, ktorým tá krabica, ktorú vyskladáme, veľmi pomôže cez Vianočné sviatky, ale zároveň v tom vidíme realizáciu toho nášho kresťanského, všimnúť si druhého, mať cit pre chudobnejšieho ako sme my a vidieť v ňom takého chudobného Krista. Toto je pre nás také najsilnejšie,“ prezradil Viliam Riško duchovný Saleziánov Dona Bosca v Bardejove.
 
„Akcia bude prebiehať tento piatok, 16-teho decembra a bude to vo viacerých predajniach Makosu priamo v Bardejove. Chcem čo najsrdečnejšie pozvať všetkých ľudí dobrej vôle, teraz pred sviatkami v piatok. Ak budú mať cestu okolo predajní Makos a budú kupovať niečo pre seba na sviatky a budú mať dobrú vôľu tak niečo nechajú práve u našich dobrovoľníkov, ktorí budú označení ako Saleziánske kilo, zbierka potravín pre ľudí v núdzi z Bardejova a okolia,“ dodal Gogola.
(14:31, red)
Diskusia
Pridať komentár