Japonec v Gerlachove, Kukulský v Humennom a mládežníci v reprezentácii Slovenska

2286x
14. December 2022
Futbalové zaujímavosti - december 2022
Tréner Jozef Kukulský je už trénerom Humenného 
 
V mládežníckych reprezentáciách prebiehajú sústredenia so zameraním na fyzicko-kondičné testovanie. Samozrejme, že medzi nominovanými nechýbajú ani odchovanci Partizána Bardejov: U15 – Viliam Vrábel (dnes DAC Dunajská Streda), U16 – Denis Valko (DAC), U19 - Šimon Kukulský (Partizán Bardejov), WU19 - Linda Hlavinková (Partizán Bardejov).
 
Japonský futbal je pre nás veľkou neznámou
 
Prebiehajúce majstrovstvá sveta dokázali, že v krajine vychádzajúceho slnka má futbal vysokú úroveň a Japonci nás už dávno predbehli. Zástupcu japonskej futbalovej školy máme aj v našom okrese. Hráčom štvrtoligového Gerlachova je 28 ročný stredopoliar Hiroyasu Koshi (hráčska kariéra FC Hukuriku, Župčany, Záhradné, Gerlachov). Subtílny futbalista vyniká bojovnosťou, má dobrú futbalovú hlavu aj nohu. V jesennej časti ročníka 2022/23 dal dva góly a videl 2 žlté karty. Počas svojho pobytu na Slovensku dal 12 gólov, odohral 4860 minút, rozhodcovia mu ukázali sedem žltých a jednu červenú kartu.
 
Kukulský do Humenného
 
Novým trénerom druholigového Humenného sa stal Bardejovčan Jozef Kukulský. Kukulský je držiteľom najvyššej trénerskej licencie. Trénoval v Bardejove, Liptovskom Mikuláši, Giraltovciach, Bardejovskej Novej Vsi. Jeho zatiaľ posledným pôsobiskom bola Stará Ľubovňa. Na lavičke FK vymenil Ondreja Desiatnika. Aj ten pôsobil v Bardejove ako tréner mládeže. Úlohou Jozefa Kukulského je zachrániť pre Humenné druhú ligu. Humenčania sú momentálne na 14 (poslednom nezostupovom mieste). Od pásma zostupu ich delia dva body.
 
Najlepší strelec a najlepší hráči
 
Najlepším strelcom jesennej časti 1. ligy dorastu U17 sa stal bardejovský odchovanec Rastislav Korba (dnes Trenčín). Rasťo dal 15 gólov. Najlepšími hráčmi doterajšieho priebehu III. ligy Východ sa v ankete Sportnetu stali Mário Jacko z Lipian a Kamil Zekucia zo Spišskej Novej Vsi. Získali trinásť zo šestnástich možných hlasov. Jacko je s 12 gólmi je najlepším strelcom celej súťaže. Mário Jacko prišiel do Bardejova ako mladší dorastenec. Hrával za U17, U19 a nastupoval aj v druholigovom Partizáne.
(10:12, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár