Autobus sa zrazil s posypovačom, zranilo sa sedem ľudí

3703x
14. December 2022
Sedem zranených po náraze autobusu do posypovača
Pri nehode sa viacerí cestujúci zranili
 
Včera večer viedol 34-ročný vodič autobus mestskej hromadnej dopravy v pravom jazdnom pruhu v smere od Palackého ulice v Košiciach na Južné nábrežie, pričom sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu autobusu a sledovaniu situácie v cestnej premávke, a jeho prednou časťou narazil do zadnej časti svetelne označeného odstaveného nákladného vozidla, tzv. posypovača.
 
V autobuse sa v tom čase nachádzalo niekoľko cestujúcich, po náraze 7 z nich spadlo na podlahu autobusu.
 
 
Podľa predbežných lekárskych správ 16-ročný cestujúci utrpel ľahké zranenia, ktoré si nevyžiadali dobu práceneschopnosti, 2 z cestujúcich (13, 72) utrpeli ľahké zranenia, 18-ročný cestujúci utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia 10 dní, 2 cestujúci (36, 54) sa zranili iba ľahko.
 
Najhoršie však dopadla 58-ročná cestujúca, ktorá pri páse utrpela zranenia ťažkého charakteru a doba jej liečenia a práceneschopnosti sa odhaduje na viac ako 42 dní.
 
Vodič autobusu pri náraze utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do 7 dní, vodič posypovača sa pri dopravnej nehode nezranil. Prítomnosť alkoholu ani u vodiča autobusu ani u vodiča posypovača zistená nebola.
 
Vodičovi mestskej hromadnej dopravy bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda.
(9:22, Polícia SR – Košický kraj)
Diskusia
Pridať komentár