VIDEO | Spojená škola Štefánikova v Bardejove otvorila brány

1257x
12. December 2022
Remeslá, obchod a služby prilákali bardejovských ôsmakov a deviatakov
 
Po dvoch rokoch pandémie tento rok znova otvorila Spojená škola Štefánikova svoje brány pre ôsmakov a deviatakov základných škôl a Bardejova a okolia.
 
Spojená škola na Štefánikovej 64 funguje vznikla v roku 2007 zlúčením Združenej strednej školy na Štefánikovej 64 a SOU Pod Vinbargom. Dnes školu navštevuje 250 žiakov. Pre záujemcov o štúdium každoročne organizuje deň otvorených dverí.
 
Počas dňa otvorených dverí prezentovali učitelia aj študenti školy zamerania a praktické ukážky všetkých svojich študijných a učebných odborov, vrátane dvojročných učebných odborov, ktoré škola študentom poskytuje.
 
Žiakov základných škôl zaujali aj zaujímavé chemické pokusy v laboratóriách odborov biotechnológia a farmakológia. (Zdroj:MH) 
 
„Robíme to v takomto predvianočnom adventnom čase a snažíme sa pre žiakov základných škôl, ktorí nás navštívia, vytvoriť príjemnú atmosféru. Dnes tu ponúkame prezentáciu všetkých našich odborov, študijných aj učebných, vrátane dvojročných učebných odborov,“ povedala nám riaditeľka Spojenej školy Štefánikova v Bardejove, Eva Kurnátová.
 
Okrem štvorročných študijných odborov ako sú biotechnológia a farmakológia, grafik digitálnych médií, operátor kožiarskej výroby, obchodný pracovník či sociálno-výchovný pracovník, ponúka škola aj trojročné učebné odbory ako napríklad pekár, murár a obuvník.
 
 Deviataci a ôsmaci mohli v učební odboru grafik digitálnych médií vidieť v akcii aj 3D tlačiareň. (Zdroj: MH)
 
S prezentáciou našej školy navštevujeme priamo aj rôzne základné školy, ale vždy je lepšie raz visieť ako stokrát počuť. Áno, tie covidové roky troška náročnejšie, pretože žiaci nemali také informácie ako by mali mať a práve preto sme sa rozhodli teraz, keď už takáto možnosť je, zorganizovať deň otvorených dverí, “ vysvetlila Katarína Tomášová, výchovná poradkyňa Spojenej školy Štefánikova v Bardejove.
 
Ale aj dvojročné učebné odbory ako sú praktická žena a stavebná výroba, či dvojročné nadstavbové štúdium v poľnohospodárstve a podnikaní v remeslách a službách. O prezentáciu všetkých odborov bol na deň otvorených dverí na Spojenej škole Štefánikova medzi žiakmi posledných ročníkov základných škôl veľký záujem.
 
Murári z tohto učebného odboru predviedli na deň otvorených dverí svoje zručnosti. (Zdroj: MH) 
 
„Najviac sa nám páčili laboratória a laboranti, rozhodujeme sa ešte medzi horným gymnáziom, zdravotnou školou v Prešove a touto školou,“ zverili sa so svojimi dojmami návštevy Spojenej školy Štefánikova Kristína Bečarová a Sofia Polková, žiačky Základnej školy s materskou školou Pod Vinbargom v Bardejove.
 
„Škola je to náhodou dobrá a zaujali ma aj odbory, ktoré sa tu dnes prezentovali,“ komentoval deň otvorených dverí žiak z tej istej školy Matúš Rybovič.
(15:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár