VIDEO | Nováčikovia v PSK Marek Hudák a Štefan Harčarufka prezradili svoje plány

1611x
07. December 2022
Čo chcú pre kraj a okres urobiť noví krajskí poslanci Marek Hudák a Štefan Harčarufka
 
Do zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja kandidovalo za okres Bardejov dohromady 41 kandidátov. Medzi šiestimi zvolenými, sú aj dvaja krajskí nováčikovia - Marek Hudák, ktorý získal 4645 hlasov a Štefan Harčarufka so 4503 hlasmi.
 
Najviac hlasov, až 7318 odovzdali voliči v Bardejovskom okrese Patrikovi Mihaľovi. Na druhom mieste skončil Juraj Bochňa so 6429 hlasmi, tesne za ním Pavol Ceľuch, ktorý získal 6393 hlasov, Jozef Kmec so 6131 hlasmi a napokon dvaja nováčikovia, Marek Hudák a Štefan Harčarufka.
 
Marek Hudák sa chce v Prešovskom samosprávnom kraji venovať hlavne infraštruktúre. (Zdroj: AHOJ.TV)
 
S akými plánmi a očakávaniami vstupujú do nového funkčného obdobia dvaja krajskí nováčikovia za okres Bardejov? Infraštruktúra, šport a mládež sú ťažiskové témy pre najmladšieho, iba 27-ročného poslanca PSK Mareka Hudáka.
 
 
„Tak ako som už deklaroval v kampani, chcem sa venovať hlavne infraštruktúre všeobecne, no so špecializáciou na športové témy a témy pohybu mládeže. Samozrejme, by sme mali riešiť aj bývanie, veľkou témou je školstvo, ale aj zdravotníctvo. Bude potrebné hľadať konsenzus a spolupracovať naprieč všetkými úrovňami,“ hovorí Marek Hudák.
 
Štefan Harčarufka dostal od voličov Bardejovského okresu celkovo 4503 hlasov. (Zdroj: AHOJ.TV) 
 
Druhý bardejovský nováčik v župe Štefan Harčarufka ponúka kraju svoje skúsenosti z práce lekára, ako aj miestneho komunálneho politika.
 
„Zo svojich skúseností lekára a možno aj komunálneho politika na miestnej úrovni, poznám problematiku zdravotníctva, školstva aj komunálnej politiky. Takže pomôcť by som chcel hlavne v týchto oblastiach. No a ďalšou mojou prioritou je šport, napríklad budovanie cyklotrás. Kde by som tiež rád pomohol,“ predstavil svoje plány v župnom parlamente Štefan Harčarufka.
(08:50, red.) 
Diskusia
Pridať komentár