Vyšný Mirošov má nové multifunkčné ihrisko

1229x
06. December 2022
Krajská samospráva výstavbu podporila dotáciou vyše 21-tisíc eur
Multifunkčné ihrisko vo Vyšnom Mirošove 
 
Vyšný Mirošov má nové multifunkčné ihrisko s umelým trávnikom a potrebným športovým vybavením. Projekt výstavby športoviska podporil Prešovský samosprávny kraj (PSK) dotáciou z Výzvy pre región. Krajská dotácia predstavuje vyše 21-tisíc eur.
 
Grantový program prešovskej župy Výzva pre región umožnil realizáciu ďalšieho verejnoprospešného projektu. V obci Vyšný Mirošov v Svidníckom okrese sa vybudovalo nové multifunkčné ihrisko s umelým trávnikom pre viacero druhov športov ako minifutbal, nohejbal, basketbal, tenis a volejbal. Jeho výstavba bola podporená z programu Podpora výstavby a rekonštrukcie športovísk v PSK, a to vo výške 21 120 eur.
 
Nechýba potrebná športová výbava 
 
Nové ihrisko vo Vyšnom Mirošove je oplotené, dovybavené, vstupy naň spája nový chodník a nechýba mu ani potrebná športová výbava. Konkrétne bránky pre minifutbal, stojany a basketbalové koše pre basketbal, ako aj stĺpiky s príslušenstvom pre volejbal. Športovisko je oplotené mantinelovým systémom a ochrannou sieťou. V areáli športoviska sa vybudoval aj nový drevený altánok s krbom, ktorý slúži ako oddychovo-rekreačný priestor.
 
Projekt multifunkčného ihriska v obci priniesol jej obyvateľom zvýšenie kvality športových podmienok, čo sa odrazilo v ich zvýšenom záujme o šport. Slúži všetkým vekovým kategóriám.
 
Vo Výzve pre región a jej programu zameranému na výstavbu a rekonštrukciu športovísk v Prešovskom kraji uspelo v roku 2022 spolu 52 žiadateľov. Medzi tých Prešovský samosprávny kraj prerozdelil takmer 2,2 mil. eur.
(10:55, oddelenie komunikácie a propagácie PSK)
Peter peter
10.12.2022 08:45
....
A Petranik ma z toho kolko? keď faktúra bola oveľa vyššia ako aj ten chodník čo robia.V gabionoch staré betónové kocky a stará škridla a bordel
Pridať komentár