VIDEO | Patrik Mihaľ a Juraj Bochňa: Poslanci PSK prezradili plány

1762x
05. December 2022
Novozvolení poslanci do Prešovskej župy za okres Bardejov chcú spolupracovať intenzívnejšie
   
Do zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja kandidovalo za okres Bardejov dohromady 41 kandidátov. Medzi šiestimi zvolenými, sú aj dvaja krajskí nováčikovia - Marek Hudák, ktorý získal 4645 hlasov a Štefan Harčarufka so 4503 hlasmi.
 
Najviac hlasov, až 7318 odovzdali voliči v Bardejovskom okrese Patrikovi Mihaľovi. Na druhom mieste skončil Juraj Bochňa so 6429 hlasmi, tesne za ním Pavol Ceľuch, ktorý získal 6393 hlasov, Jozef Kmec so 6131 hlasmi a napokon dvaja nováčikovia, Marek Hudák a Štefan Harčarufka.
 
S akými plánmi a očakávaniami vstupujú do nového funkčného obdobia zástupcovia PSK za okres Bardejov? Patrik Mihaľ by rád nadviazal na svoju prácu z minulého volebného obdobia.
 
Patrika Mihaľa volilo do župného parlamentu 7318 voličov z okresu Bardejov. (Zdroj: AHOJ.TV)   
 
„Či sú to stredné školy, cesty, kultúrne inštitúcie a vôbec mestá alebo obce ako také, pole pôsobnosti je také široké a výzvy aktuálne každým dňom. Šestka poslancov za náš okres dostáva teraz priestor aby niečo ukázala a naplnila sľuby a vízie,“ povedal Patrik Mihaľ.
 
„A samozrejme skutočnosť, ktorú zdôraznil aj predseda PSK, aby sme nadviazali na všetky tie dobré a úspešné veci. A hľadali nové možnosti ako pomôcť obyvateľom Prešovského kraja,“ dodal poslanec.
 
Ani Juraj Bochňa nie je v krajskom parlamente žiadny nováčik. V tomto funkčnom období by si rovnako želal intenzívnejšiu spoluprácu bardejovských župných poslancov.
 
Juraj Bochňa dostal od Bardejovského volebného obvodu pre svoj mandát župného poslanca 6429 hlasov. (Zdroj: AHOJ.TV) 
 
„Musím povedať, že sme mali z predchádzajúceho obdobia veľmi veľa restov, navyše podľa mňa poslanci z Bardejovského okresu navzájom dosť málo spolupracovali. Mojou prioritou preto bude, aby sme sa pravidelne stretávali a určovali si veci, ktoré chceme pre náš okres docieliť, vysvetlil svoje plány Juraj Bochňa.
 
„Druhou dôležitou vecou je oprava ciest v našom regióne, pretože tým naozaj okres Bardejov dosť trpí. Potom sú to určite školy a samozrejme pracovať na tom, aby naša nemocnica v Bardejove mala všetky podmienky na poskytovanie kvalitnej zdravotnej starostlivosti,“ dodal Bochňa.
(11:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár