Nočný požiar bytovky si vyžiadal 2 obete. Primátor vyhlásil mimoriadnu situáciu

5098x
25. November 2022
Primátor mesta vyhlásil mimoriadnu situáciu
 
V štvrtok 24.11.2022, o 22:21 hod. bol nahlásený na tiesňovej linke požiar bytu v bytovom dome na Prostějovskej ulici č. 3 na Sídlisku III v Prešove. Na miesto o 22:24 hod. dorazili príslušníci Hasičského a záchranného zboru.
 
Vo štvrtok v neskorých nočných hodinách začal horieť byt na ôsmom poschodí výškového bytového domu na Prostějovskej ulici v Prešove.
 
Hasiči po príchode na miesto odstavili prívod plynu a vody, nakoľko prasklo vodovodné potrubie. Z bezpečnostných dôvodov bola odstavená aj elektrina.
 
 
Z bytovky bolo evakuovaných približne 200 osôb, ktoré sa v čase požiaru nachádzali v jednotlivých bytoch. Na miesto dorazil aj hasičský evakuačný autobus. Záchranári ošetrili ľudí, ktorí sa nadýchali dymu. Tragický požiar si vyžiadal 2 obete. Ďalší dvaja ľudia utrpeli zranenia.
 
Primátor mesta Prešov František Oľha vyhlásil mimoriadnu situáciu 24.11.2022, o 23:00 hod. Bytový dom, v ktorom sa nachádza 72 bytov, je aktuálne pre obyvateľov neprístupný. Vzhľadom na rozsah požiaru musí objekt skontrolovať statik.
 
 
 
Bytovku následne musia skontrolovať zástupcovia plynární, vodární a elektrární. Avizovaný je aj príchod expertíznej skupiny, ktorá bude zisťovať príčiny požiaru. Tie zatiaľ nie sú známe.
 
Po ukončení obhliadok bude umožnený obyvateľom koordinovaný prístup k bytom, aby si mohli prevziať svoje osobné veci. Jednotlivé byty budú sprístupnené v spolupráci s mestskou políciou.
 
Mesto Prešov v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom zabezpečilo dočasné náhradné ubytovanie pre 9 osôb na stredoškolskom internáte na Volgogradskej ulici. Ostatní obyvatelia si zabezpečili náhradné ubytovanie u rodinných príslušníkov a známych.
Požiar bytovky. Foto: M. Čurilla 
 
Požiar bytovky. Foto: M. Čurilla 
 
Požiar bytovky. Foto: M. Čurilla 
(8:31, presov.sk) 
Diskusia
Pridať komentár