VIDEO | Stanislav Soroka už nie je prezidentom Partizána Bardejov

2671x
16. November 2022
Po oslavách 100 rokov futbalu v Bardejove Stanislav Soroka skončil ako prezident
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Futbalisti Partizána Bardejov sa po niekoľkých sezónach trápenia na chvoste 2. ligy ocitli v 3. skupinovej lige. Nepodarilo sa im získať sponzorov v Poľsku.
 
V roku 2019 malo nastať oživenie menovaním generálneho riaditeľa Dávida Gedeona z NFL Invest. Ten po finančnej pyramídovej hre skončil za mrežami polície.
 
Mnohé projekty nevyšli
 
V októbri 2020 podnikateľ v stavebníctve Stanislav Soroka predstavil pilotný projekt aj s tureckými trénermi. Bolo tu čoraz viac kočovných legionárov. „Či sa to podarí, neviem. Potrebovali sme zmenu v tíme," povedal v tom čase.
 
Cezhraničné subjekty a hráči tímu nepomohli.
 
Bol šéfom futbalu od roku 2016
 
Stanislav Soroka prevzal funkciu prezidenta Partizán BŠK v januári 2016 a jeho snom bolo „vrátiť futbal do najvyššej súťaže". Z klubu dal výpoveď športový riaditeľ Marek Kukulský. Úpadok sa nedal zastaviť. Vypadli aj dorastenci a prišli o akadémiu.
 
Oslavy 100 rokov futbalu nastavili športu v Bardejove kritické zrkadlo. Neúspešný kandidát na primátora a zvolený poslanec MsZ na naše otázky 15. 11. 2020 odpovedal jednoznačným stanoviskom: „Dnes som skončil ako prezident Partizána Bardejov. Otázky treba položiť primátorovi mesta čo ďalej. Ja už viac nemôžem financovať a okrádať svoju rodinu."
 
Čo sa podarí vyriešiť cez zimnú prestávku? Uvidíme, či sa nájdu osobností, ktoré oživia futbal v klube Partizán Bardejov.
(15:33, J. Ščerbík, red)
Diskusia
Pridať komentár