Veľká policajná razia v Bardejove: Kto (do)pral špinavé peniaze?

24147x
15. November 2022
Finančná polícia zadržala počas prehliadok v Bardejove tri osoby, dve obvinila
Ilustračná fotografia (TASR) 
 
V uplynulých dňoch počas domových prehliadok aj prehliadok iných priestorov v Bardejove, zadržali policajti tri osoby. Sú podozrivé z obzvlášť závažného zločinu legalizácie výnosu z trestnej činnosti spáchaného organizovanou skupinou, ľudovo povedané z prania špinavých peňazí.
 
Polícia Slovenskej republiky o tom informovala včera v statuse na sociálnej sieti: „Policajti oddelenia Východ odboru finančného vyšetrovania Národnej centrály osobitných druhov kriminality (OFV NCODK) Prezídia Policajného zboru (PPZ), spolu s ostatnými zložkami Policajného zboru SR, a taktiež zahraničnými zložkami, vykonali v Bardejove štyri domové prehliadky a dve prehliadky iných priestorov, pri ktorých zadržali tri osoby.“
 
  Ilustračná fotografia (TASR) 
 
„Zadržaní sú podozriví z obzvlášť závažného zločinu legalizácie výnosu z trestnej činnosti spáchaného organizovanou skupinou. Policajti zaistili veľké množstvo dôkazov. Vyšetrovateľ oddelenia Východ OFV NCODK PPZ pre tento obzvlášť závažný zločin vzniesol obvinenie dvom osobám, ktoré boli v piatok 11. novembra vzaté do väzby. Obvineným hrozí za spáchanie uvedeného trestného činu trest odňatia slobody v rozmedzí od 12 do 20 rokov,“ informovala polícia.
 
Podľa informácií televízie Markíza je jedným zo zadržaných a obvinených Ľuboslav Velgos, podnikateľ a tiež prezident Slovenskej asociácie silového trojboja (SAST). Uplynulé dni súd rozhodol o jeho väzobnom stíhaní na základe všetkých dôvodov, a to úteková, kolúzna a preventívna väzba.
(9:30, red.)
taky maly
15.11.2022 15:06
ej kej ej
zaujimave ,tiež velky podporovatel hanuscaka ,mozno sa dozvieme este zaujimave veci
Pridať komentár